AfterDawn logo

Redditin pomo: Emme aio kieltää rokotevastaista keskustelua

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Siinä missä moni muu suuri verkkoalusta on ottanut tiukan kannan tiedeyhteisön virheelliseksi todistamien rokoteväittämien levittämistä vastaan, on maailman suurin keskustelualusta Reddit ottanut täysin eri asenteen.

Uutisoimme hiljattain miten YouTube on poistanut palvelustaan jo miljoona videota, joissa levitetään rokotevastaista tietoa ja epämääräisiä salaliittoteorioita koronavirukseen liittyen. Myös Facebook on poistanut. etenkin epämääräisten mainostilien kautta levitettävää disinformaatiota runsain määrin.

Redditin toimitusjohtaja on ottanut julkisesti kantaa asian tiimoilta, tietenkin Redditin kautta.


Redditin toimitusjohtajan Steve Huffmanin mukaan yhtiö aikoo jatkossakin ohjeistaa ja ohjata ihmisiä viraalisen tiedon lähteille koronaan liittyen, mutta ei aio rajoittaa vastakkaisia näkemyksiä alustalla. Reddit ei aio myöskään sulkea yhteisöjä, joissa koronadenialismi on ryhmän pääaihe.

Hoffman perustelee kantaansa sillä, että Redditin "ytimessä ovat mielipiteet, jotka voivat poiketa myös yleisestä mielipiteestä".

2 KOMMENTTIA

NoSkillZ1/2

Paitsi, jos keskustelunaihe on Trump positiiviseen sävyyn, niin bannia heilahtaa.

greedyjama2/2

Tai jos mainitset että Reddtin perusti kolme henkilöä ei vain nämä kaks nykyistä omistajaa, Kiinan valtio on antanut heille rahoitusta, kuinka 5 moderaattoria hallitsee top 100 palstaa etc.... Reddin taustasta on tullut todella hämärä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki