AfterDawn logo

Muskin ja Bezosin kilpa avaruudesta entistä kiihkeämpi: Musk näpäytti Twitterissä

Matti Robinson Matti Robinson

Elon Musk on ollut yksityisen avaruusteollisuuden kirkkain johtotähti vuosia ja SpaceX:n sopimukset mm. NASAn kanssa ovat luonnollisesti vain vahvistaneet yhtiön merkitystä avaruuskentällä.

Maailman rikkaimman miehen tittelistä Muskin kanssa kilpaileva Amazon-perustaja Jeff Bezos ei kuitenkaan halua antaa avaruussankarin viittaa yksin Muskin harteille aivan niin helposti. Bezos on sijoittanut omaan Blue Origin -yhtiöönsä vuosia huimia summia, ja tavoitteena on ollut päästä kuuhun muutaman vuoden päästä.

Miljardöörikaksikon välinen taistelu ei liity vain NASAn kuuprojekteihin, joissa Musk on vetänyt pidemmän korren, vaan myös satelliittibisneksessä Bezos haluaa lyödä kapuloita Muskin rattaisiin.

PCMagin mukaan Bezos yrittää suostutella Yhdysvaltain televiranomaista FCC:tä kieltämään SpaceX:n satelliittiprojektin, Starlinkin, toisen sukupolven satelliittitähdistön suunnitelmat.


Kuten varmasti selvää, Bezos ei tee tätä puhtaasti Yhdysvaltain viranomaisen hyväksi, vaan hänellä on tulilla uudehko projekti nimeltään Project Kuiper, jonka on määrä ampua satelliittejä taivalle.

Musk näpäyttikin Twitterissä heti, että vaikuttaa siltä kuin Jeff Bezos olisi irtisanoutunut, jotta voi siirtyä täysin tekemään kiusaa SpaceX:lle.

Bezos kertoi heinäkuussa jättävänsä Amazonin toimitusjohtajan pestin, jossa seuraaja on Andy Jassy. Hän kuitenkin jatkaa työtään yhtiön hallituksessa.

SpaceX:n on tarkoitus lisätä satelliittien määrää liki kolmellakymmenellä tuhannella nykyisestä vajaasta kahdesta tuhannesta. Näiden myötä satelliittien tarjoamien internet-yhteyksien kattavuus ja nopeus paranisi huomattavasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki