AfterDawn logo

K-Lataus-asemilla sähköautojen latausmäärät heinäkuussa yli kaksinkertaiset viime vuoteen verrattuna

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

K-ryhmä kertoo, että lisääntynyt sähköautoilu näkyy myös selkeästi latausasemilla. Pelkästään heinäkuussa K-Latauksen latausmäärät kasvoivat 137 prosenttia suhteessa vuoden takaiseen. Kokonaislatausmäärissä viime vuodesta mentiin yli jo kesäkuun loppuun mennessä.

Sähköautojen myynnin kasvun lisäksi latausmääriä on kasvattunut K-Latauksen muuttunut hinnoittelu. K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteiden hinnoittelu muuttui minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen heinäkuun alussa.

K-ryhmän mukaan muutos on saanut kiitosta etenkin hybridiautoilijoilta.

"Latausmäärien kasvu kertoo meille, että olemme oikealla tiellä kasvattaessamme verkostoamme siellä, missä ihmiset sähköautoilla liikkuvat. Tällä hetkellä se tarkoittaa panostamista erityisesti kaupunkien ja valtateiden varsien latausmahdollisuuksiin sekä pika- ja suurteholatauspisteiden lisäämiseen", Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo.


Vuoden aikana on avattu tähän mennessä 11 uutta K-Lataus-asemaa. Kaikki uudet asemat tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa pika- tai suurteholatausta.

"Asiakkaat ovat löytäneet uudet asemat hienosti. Erityisesti valtateiden lähettyville avatut asemat, kuten esimerkiksi Jyväskylän ja Heinolan suurteholatausasemat, ovat olleet kesällä suosittuja", von Bonsdorff kertoo.


K-ryhmän mukaan loppuvuonna uusia K-Lataus-asemia tullaan avaamaan erityisesti Etelä-Suomeen, kuten pääkaupunkiseudulle ja Lahteen.

Yhteensä K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 88 kaupan yhteydessä, aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle saakka. Asemilla on peruslatauspisteitä 294 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 131. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki