AfterDawn logo

Xiaomi poistaa Mi -lisäosan tuotteistaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Jos kiinalaisissa teknologiayhtiöissä on yksi iso vika, se on ehdottomasti niiden tapa nimetä tuotteensa ja tuoteperheensä mahdollisimman sekavasti. Nyt kiinalainen teknologiajätti Xiaomi on ilmeisesti huomannut tämän sekavuuden ja selkeyttää nimeämistään.

Yhtiö kertoi poistavansa jatkossa kaikista uusista tuotteistaan "Mi" -lisäosan. Eli hiljattain julkaistu Xiaomi Mi Mix 4 on ensimmäinen tuote, joka tullaan kansainvälisesti myymään yksinkertaistetulla Xiaomi Mix 4-nimellä.

Muutos tulee voimaan välittömästi ja koskee kännyköiden lisäksi myös kaikkia muita Xiaomin tuotteita: robotti-imureita, kannettavia tietokoneita ja mm. sähköpotkulautoja. Asian vahvisti Xiaomi XDA-Developersille.

Luonnollisesti yhtiön valikoimaan jää edelleen hurja määrä sekavuutta: mm. kännyköissä ilmeisesti Xiaomin alibrändit jatkavat edelleen elämäänsä, eli tulemme näkemään jatkossakin Xiaomilta POCO ja Redmi -kännyköitä. Myös yhtiön yhteistyökuviot aiheuttavat nekin päänvaivaa: Roborockin roboimurit ovat usein Xiaomi Roborock -nimellä myynnissä ja mm. Ninebot-sähköpotkulautayhtiö on osittain Xiaomin omistama sekin.


Mutta ehdottomasti askel oikeaan suuntaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT