AfterDawn logo

Iso PC-valmistaja joutui kiristyshyökkäyksen kohteeksi: palvelimet kiinni, tietoja varastettu

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yrityksiin kohdistuvat kiristyshyökkäykset ovat olleet arkipäivää suuressa maailmassa jo tovin ajan. Nyt sellaisen uhriksi on joutunut iso PC-valmistaja Gigabyte.

Taiwanilainen Gigabyte on tunnettu tietokoneidensa lisäksi myös tietokoneen osia valmistavana isona yhtiönä: Gigabyten emolevyjä ja näytönohjaimia löytyy monen koneen sisuskaluista.

Yhtiön palvelimille iskettiin elokuun 3. ja elokuun 4. päivän välillä ja taustalla on ollut ilmeisesti RansomEXX-nimellä kulkeva kiristysliiga. Bleeping Computer-sivuston mukaan hyökkääjät saivat haltuunsa 112 gigatavua yhtiön sisäisiä, salaiseksi luokiteltuja tietoja sekä yhtiön ohjelmakoodeja. Mukana olivat mm. tiedot tulevista AMD:n ja Intelin piireistä.

Hyökkäyksen seurauksena Gigabyte sulki välittömästi useita palvelimiaan ja mm. yhtiön tukisivut katosivat netistä väliaikaisesti. Gigabyte on ottanut yhteyttä asian tiimoilta Taiwanin viranomaisiin, mutta siitä ei ole toistaiseksi tietoa, onko Gigabyte suostunut maksamaan kiristäjien vaatimat lunnaat.


Kiristäjät vaativat Gigabyteltä rahaa - ja jos rahaa ei kuulu, jengi julkaisee Gigabyten yrityssalaisuudet verkkoon tai myy ne kolmannelle osapuolelle. Luonnollisesti Gigabytellä on myös tiukat salassapitoehdot mm. Intelin ja AMD:n suuntaan, jotka saattavat vaikuttaa siihen, maksaako yhtiö lunnaita vai ei.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki