AfterDawn logo

Spotify potkii nyt käyttäjiä pois palvelustaan, jos käyttäjät jäävät kiinni musiikin latauksesta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Netti on pullollaan erilaisia palveluita ja sovelluksia, joilla Spotifysta voi tallettaa omalle tietokoneelleen minkä tahansa kappaleen MP3-muodossa. Nyt ruotsalaisyhtiö on päättänyt alkaa taistelemaan tätä "harrastusta" vastaan ja on irtisanonut käyttäjien tilauksia. Verkossa leviävien viestin perusteella vaikuttaisi, että etenkin Audials Music -palvelua käyttävät käyttäjät ovat joutuneet Spotifyn silmätikuiksi.

Spotifysta musiikin lataaminen MP3-muodossa omalle tietokoneelle tai puhelimeen on Spotifyn käyttäjäehtojen vastaista. Sen lisäksi yksittäisten kappaleiden lataaminen vaatii Spotify-tunnukset. Audials Music ja vastaavat palvelut toimivat siten, että ne tavallaan "kuuntelevat" kappaletta ja tallettavat bittivirran MP3-muotoon, joka Spotifylta tulee kun kappaleen toistoa pyydetään. Eli hieman samalla tavalla kuin radiosta kuuluvaa musiikkia tallennettaisiin vanhalle kunnon C-kasetille.

Spotify on ilmeisesti onnistunut saamaan käyttäjät kiikkiin siksi, että Audial Music "toistaa" kappaleet tavanomaista nopeammin - nopeuttaen siis kappaleen tallettamista, joka muutoin kestäisi koko kappaleen keston verran. Audials on tukisivuillaan kertonut, että Spotifynkaan mukaan kyseinen toimenpide ei ole laitonta, mutta että se on vastoin Spotifyn käyttöehtoja - ja käyttöehtojen rikkomisesta johtuen Spotify voi jäädyttää käyttäjätilin joko pysyvästi tai väliaikaisesti.


Audials neuvookin käyttäjiään jatkossa käyttämään tallettamiseen palvelun tavallista nopeutta, eli muotoa, jossa kappaleen tallettaminen kestää kappaleen keston ajan - sen sijaan, että käyttäjä käyttäisi Audialsin tarjoamaa "pikatallennusta". Käyttämällä tavallista toistonopeutta Spotifyn pitäisi olla teoriassa mahdotonta erottaa sitä, tallettaako käyttäjä "kuunneltavaa" kappaletta koneelleen vai kuunnellaanko kappaletta oikeasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki