AfterDawn logo

Spreadshirt -kaupassa tietomurto, salasanat vaihtoon

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Suosittu räätälöityjä paitoja ja muita painatettavia tuotteita verkossa myyvä Spreadshirt on lähettänyt hiljattain asiakkaileen viestiä yrityksessä tapahtuneesta tietomurrosta.

Asiakkaille lähetetyn sähköpostin mukaan murtautujien kynsiin ovat joutuneet Spreadshirtin asiakkaiden osoitetiedot, ennen vuotta 2014 tallennetut salasanojen hajautuskoodit (hashit), pankkiyhteystiedot sekä käyttäjien Paypal-osoitteet.

Spreadshit kehottaa kaikkia yrityksen kanssa asioineita vaihtamaan sekä Spreadshirtissä käytetyn salasanan että Paypal-salasanan.

Lisäksi, mikäli samaa salasanaa on käyttänyt muissa palveluissa, kannattaa vaihtaa nekin välittömästi.

AfterDawn suosittelee ottamaan käyttöön salasanojen hallintatyökalun sen sijaan, että yrittäisi muistaa eri salasanoja eri palveluihin. Salasanojen hallintatyökalulla salasanat pysyvät turvassa, mutta jokaiseen palveluun voi luoda todella vahvan, täysin murtamattoman salasanan - eikä sitä tarvitse muistaa itse. Parhaat ja helppokäyttöisimmät salasanojen hallintatyökalut täyttävät salasanat käyttäjän puolesta ja toimivat sekä kännykässä että tietokoneella.


Salasanan täytyy nykyisin olla käytännössä vähintään 10 merkkiä pitkä, jos käytetään pelkkiä pieniä kirjaimia. Havainnollistimme sitä, kauanko salasanan murtaminen nykyisin kestää tavallisella näytönohjaimella ja tulokset ovat pelottavia. Jos haluaa varmistua siitä, että omaa salasanaa ei murreta muutaman vuoden päästäkään laskentatehojen kasvaessa, kannattaa ottaa käyttöön mielellään mahdollisimman pitkä salasana.

1 KOMMENTTI

yamaneko1/1

No ei kai niillä nyt sentään Paypalin salasanoja voi olla?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki