AfterDawn logo

Muistathan: Älä enää tilaa Kiinasta tavaraa, säännöt muuttuvat 1.7.

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
6 kommenttia

Suomessa on tähän saakka ollut voimassa EU-alueen ulkopuolelta tuotaviin tavaroihin kohdistuvaa verotusta ja tullausta koskeva raja, jonka alle meneviä tuotteita ei ole tarvinnut tullata. Raja poistuu heinäkuun alussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen Kiinasta tilattu pienikin paketti päätyy tulliin. Tulliin täytyy sen jälkeen maksaa tuotteen arvonlisävero sekä tullit.

Luonnollisesti sama sääntö koskee myös muualta EU-alueen ulkopuolelta tulevia paketteja, eli sama säädös koskee myös Yhdysvalloista, Britanniasta tai vaikkapa Japanista tilattuja tuotteita. Valtaosa Suomeen saapuvista nykyisen tullausrajan alittavista tuotteista kuitenkin tulee nimenomaan Kiinasta.

Aiemmin raja on ollut 22 euroa, eli sitä edullisemmista tuotteista ei arvonlisäveroja ja tulleja ole tarvinnut tullille maksaa. Nyt raja muuttuu nollaan euroon, eli kaikki EU;n ulkopuolelta Suomeen toimitettava tavara pitää tullata ja niistä pitää maksaa verot. Lisäksi kannattaa muistaa, että säädös tulee voimaan tasan 1.7., eli vaikka tuote olisi tilattu päivämäärää aiemmin, mutta jos se saapuu Suomeen 1.7. tai sen jälkeen, se tullataan uusien sääntöjen mukaan.


Ruotsissa vastaava laki tuli voimaan vuonna 2018, jolloin pakettimäärät Kiinasta romahtivat vuodessa 85% alaspäin aiempaan verrattuna.

Tulli on avannut sivuilleen erillisen osion, jossa pyritään neuvomaan kuluttajia uusien sääntöjen osalta.

6 KOMMENTTIA

LupusC1/6

Veroineenkin tuotteet ovat niin halpoja, ettei kannata täältä ostaa.
Minkälainen otsikko on "älä enää tilaa Kiinasta", kuka kotimainen toimija maksaa jotta näin uhkaavia otsikkoja laitetaan.

TemptingMongoose2/6

Samaa tulin tänne kommentoimaan, kuin LupusC: outo otsikko tuo "Älä enää tilaa...". Miksen tilaisi?

Vaikka 5€ tilaukseen tulisi 2€ alvia ja Postin käsittelymaksu päälle on hinnat esim. elektroniikkaharrastajan tai muun rakentelijan osissa ja raaka-aineissa silti huomattavasti edullisemmat esim. Kiinasta tilattaessa kuin paikallisesta kivijalka- tai verkkokaupasta.

Ja edullisempien hintojen lisäksi valikoima on monin verroin parempi (varsinkin harvinaisemmissa tuotteissa), halparoskasta aina huippulaatuisiin osiin asti.

Ainoa syy miksi itse voisin jossain tilanteessa harkita kotimaista kauppiasta omiin tarpeisiini olisi kiire, tosin itselle tehdyissä "ei ammattimaisissa" töissä kiireitä ei ole, joten "koko maailma varaosavarastona" on hyvin toimiva ratkaisu.

MJH3/6

Minulle tuli Postilta tiedote tästä asiasta, ilmeisesti siksi että minulla on käytössä OmaPosti. Tullaus maksaa 0,90e jos sen tekee OmaPostissa ENNEN kuin lähetys saapuu maahan. Tosin viime aikoina ne ovat alkaneet tulla Saksan kautta, joten en ole varma kuinka noiden maksujen kanssa loppujen lopuksi menee.

danii2 (vahvistamaton)4/6

On taas otsikolla roiskaistu! Postin kautta saa todella tullattua 0,90 € hinnalla, ja kun maksaa veron jo tilatessa verkkokaupalle ei tule mitään muuta päälle kuin alvi. Kauheasti tuntuu missään.

Ja millään Ruotsin kauhukuvilla on turha vertailla, kun kyse on ihan eri tilanteesta :P

napakettunaalinpentu (vahvistamaton)5/6

Wow, kuin muutkin pisteet sulle otsikosta, kerro ihan rohkeasti oikeasti mitä olet mieltä. (ja onnea valitsemallasi tiellä, arvostan rohkeuttasi)

(lisää sarkasmivaroitus tähän)Mut jos otsikosta vaihtaa valtion tilalle Israelin, nopeastiko olisit rasisti tai ehkä anti-semiotiikko? Mutta onneksi on vielä hetken julkisestikkin trendikästä kannustaa "punaisen uhan" vastaiseen taloussotaan ehkä myös kannustaa EU-nationalistiseen oman tuotannon puolustamiseen. EU saa ehkä oman McCarthyn lähivuosina, ai ai ai tätä historiallista aikaa.

Olisko järkevämpi keskittyä siihen mikä on totta. Tavaravirta kasvanut, joten toimituskulut myös. Pitää maksaa siitä että joku tuo paketin perille. Enemmän postimiehiä+tulleja ja tuotetaan taas siellä missä ihmisen (työtunnin)arvo on valmistajan mielestä vähäisempi. Sakotetaan vielä siitä että ovat ottaneet koko maapallon tuotteet valmistaakseen. Ihan vääryydellä ottaneet. Pirulaiset.

core6/6

Joo, melko raflaava ja turhaan pelotteleva otsikko. Jo muutaman euron tuotteissa tilaaminen tod. näk. kannattaa jatkossakin.
Mutta muistakaa ihmiset että postin tullauskäsittelymaksu on 0,90 € + alv, eli 1,12 €

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki