AfterDawn logo

Tesla Model S Plaid+ -malli on peruttu, "perus-Plaid" on tarpeeksi hyvä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tesla julkisti huippumallinsa Model S:n uudistetun version alkuvuodesta 2021, kun yhtiö kertoi tulossa olevasta Model S Plaid -mallista.

Plaidin on tarkoitus olla maailman nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto. Mutta "tavallisen" Plaidin lisäksi suunnitelmissa oli myös vieläkin hurjempia lukuja tiskiin iskevä Tesla Model S Plaid+.

Nyt yhtiön perustaja Elon Musk on kuitenkin kertonut Twitterissä yhtiön kuopanneen ajatuksen Plaid+ -mallista ja kehuu "pelkän" Plaidin olevan jo "tarpeeksi hyvä" jotta sille olisi mielekästä tehdä vielä parempaa sisarmallia.

Plussamallin nopeus- ja kiihtyvyyserot olisivat olleet ilmeisesti hyvin lähellä pelkän perus-Plaidin lukuja. Suurin ero olisi syntynyt siitä, että Plaid+ -mallin kaantama olisi ollut hurjat 835 kilometriä Plaid-mallin 625 kilometriin verrattuna.


Luonnollisesti Plaid+ olisi myös osaltaan sotkenut Teslan tulevaa tuotevalikoimaa: yhtiön on tarkoitus julkaista todellinen superauto joskus lähitulevaisuudessa uusitun Tesla Roadsterin myötä - ja Plaid+ olisi todennäköisesti ollut sen pahin kilpailija.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT