AfterDawn logo

WordPress täytti 18 vuotta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sisällönhallintajärjestelmä WordPressin ensimmäinen versio julkaistiin 27. toukokuuta 2003 eli 18 vuotta sitten.

Alun perin WordPressiä käytettiin blogien luomiseen ja ylläpitoon. WordPressin suosio kuitenkin kasvoi nopeasti ja käyttökohteet laajenivat, kun järjestelmään tuotiin uusia ominaisuuksia lisäosien ja teemojen muodossa. Nämä helpottivat ja nopeuttivat kehittäjien työtä.

Vuonna 2015 WordPress-sisällönhallintajärjestelmää käytti 25 prosenttia nettisivuista.

Tästä nousujohteinen kasvu jatkui edelleen. Vuoden 2021 helmikuussa maailman 10 miljoonan suosituimman nettisivun kohdalla WordPressin markkinaosuus ylsi 40 prosenttiin ja 1000 suosituimman nettisivun kohdalla osuus on vieläkin korkeampi 51.8 prosentilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki