AfterDawn logo

Storytelin äänikirjat tulevat kuunneltavaksi Spotifyyn

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Äänikirjojen suoratoistopalvelu Storytel ja musiikin sekä podcastien suoratoistopalvelu Spotify ovat tiedottaneet yhteistyöstä, jonka myötä Storytelin äänikirjat tulevat kuunneltavaksi Spotifyn kautta. Äänikirjat tulevat saataville myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuluttajat, joilla on Storytel-tilaus pystyvät kuuntelemaan äänikirjoja Storytelin alustan lisäksi myös siis Spotifyn puolella.

Yhteistyössä hyödynnetään Spotify Open Access -alustaa, joka mahdollistaa jo tilaajakannan omaaville sisällöntuottajille mahdollisuuden jakaa sisältöään asiakkailleen Spotifyn kautta, säilyttäen kuitenkin hallinnan asiakkuudesta.

"Haluamme, että kaikilla on pääsy upeisiin tarinoihin, ja tänään Storytel tarjoaa yli 500 000 äänikirjaa maailmanlaajuisesti 25 markkina-alueella", kertoi Storytelin perustaja ja toimitusjohtaja Jonas Tellander.

"Yhteistyö Spotifyn kanssa mahdollistaa asiakkaillemme pääsyn mahtavien äänikirjojen ja jännittävien tekijöiden pariin helpommaksi kuin koskaan aiemmin. Samalla hyödynnämme mahdollisuutta tavoittaa uutta yleisöä, jotka ovat jo Spotifyssä, mutta eivät ole vielä kokeneet äänikirjojen taikuutta."


Spotify puolestaan haluaa olla yhä enemmän paikka kaikenlaisella äänisisällölle. Ennen äänikirjoja palvelun kautta on ollut mahdollista kuunnella musiikkia, podcasteja ja live-keskusteluita.

Alkuvuodesta Storytel tiedotti palvelulla olevan yli 1,5 miljoonaa maksavaa asiakasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT