AfterDawn logo

Koronakevät kiihdytti kodin elektroniikan myynnin ennätysvauhtiin Elisalla, pelikonsolien myynti yli kaksinkertaistunut viime vuoteen nähden

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Elisa on tiedottanut kodin elektroniikan myynnin tilanteesta. Elisan mukaan kuluva vuosi alkoi kodin elektroniikan myynnissä rauhallisesti, mutta maaliskuussa viihtymiseen tarkoitettujen laitteiden kysyntä pomppasi Elisalla tuntuvasti ylöspäin.

Kovaa kysyntää esiintyy varsinkin televisioiden ja pelikonsoleiden kohdalla. Televisioiden kohdalla Samsung ja LG ovat suosituimpia tällä hetkellä. Lisäksi Elisa kertoo, että tuoreen tutkimuksen mukaan jo joka toisella suomalaisella on käytössään nettiin yhdistetty älytelevisio, ja puolet käytössä olevista älytelevisioista on alle kolme vuotta vanhoja.

Älytelevisio tarjoaa monipuolista viihdettä erilaisten suoratoistopalveluiden ansiosta. Lisää viihdettä tarjoavat pelikonsolit, joiden myynti on yli kaksinkertaistunut viime vuoteen nähden Elisalla.

"Näimme maaliskuussa saman ilmiön kuin vuosi sitten: viihtymisen elektroniikan kauppa piristyi huomattavasti. Viime kevään tavoin televisioita hankitaan nyt ahkerasti, mutta tänä vuonna pelikonsolien kysyntä on ollut vielä huomattavasti vilkkaampaa. Ihmiset viettävät paljon aikaa kotona, ja erilaiset tavat viihtyä ovat tärkeitä", Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.


"Samaan aikaan erityisesti pelikonsolien saatavuudessa on ollut maailmanlaajuisestikin haasteita, ja kirkkaasti suosituinta Sony Playstation PS5 -konsolia asiakkaat ovat joutuneet odottamaan jopa kuukausia. Osassa pelikonsoleita on kuitenkin ollut parempi tilanne", Valkama mainitsee.

Elisan myydyimmät televisiot tammi-maaliskuu 2021

 1. Samsung 55" 4K UHD (TU7005)
 2. Samsung 65" 4K UHD (TU7005)
 3. Samsung 43" 4K UHD (TU7005)
 4. Samsung 75" 4K QLED (QE75Q60)
 5. LG 65" 4K OLED (65CX6LA)
 6. LG 50" 4K UHD (50UN73006)
 7. Samsung 32" 4K UHD (T4305)
 8. Samsung 65" 4K QLED (QE65Q70)
 9. LG 55" 4K OLED (55CX6LA)
 10. Samsung 55" 4K QLED (QE55Q70)

Elisan myydyimmät pelikonsolit tammi-maaliskuu 2021

 1. Sony Playstation 5
 2. Nintendo Switch
 3. Microsoft Xbox Series X
 4. Sony Playstation 5 Digital
 5. Microsoft Xbox Series S

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki