AfterDawn logo

Teslan autopilotti lopettaa tutkan käytön jatkossa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Jokaisessa uudessa Teslassa on mukana rajallisesti itsestään ajamaan kykenevä autopilotti, joka tunnetaan nimellä Full-Self Driving (FSD). Nyt tuohon ominaisuuteen on tulossa merkittävä päivitys.

Teslan pomo, Elon Musk, vihjasi Twitterissä tulevasta FSD v9.0 -päivityksestä, jonka pitäisi olla valmis aivan lähiaikoina. Uusi päivitys parantaa etenkin haastavissa keliolosuhteissa ajamista sekä auton käyttäytymistä "yllättävissä" risteystilanteissa. Teslan autopilotti toimii kussakin maassa hieman eri tasolla, riippuen maan lainsäädännöstä ja siitä, miten paljon dataa Tesla on ehtinyt kunkin maan tieverkosta keräämään.


Mielenkiintoisinta uudessa FSD-päivityksessä on kuitenkin se, että sen myötä Tesla lopettaa kokonaan käyttämästä tutkaa auton tekoälyn ohjaamiseen. Tesla on aiemminkin kertonut siitä, miten yhtiö ei usko tutkan voimaan auton navigoinnissa, vaan luottaa nimenomaan kameroihin ja niiden keräämään dataan.

Samalla muuttuvat myös tulevat Tesla-mallit siten, että niiden ainoa tutka poistetaan kokonaan. Nykyisin Teslan malleissa on yksi eteenpäin suunnattu tutka, kahdeksan kameraa sekä 12 ultraäänisensoria. Kamerat ja sensorit jäävät siis myös tuleviin malleihin, mutta tutka poistetaan jatkossa autoista "turhana".

2 KOMMENTTIA

Abcabc3751/2

Kyseessä on FSD beta

Maxmil2/2

Käyttäjien osaamista ja ongelmia kannattaa tunnistaa. Omassa Hyundaissa tutkat ovat talvella ongelmissa lumi-räntästeen yltyessä. Kamerat-Lidarit tekoälyn kanssa voivat varmemmin kuin pelkkä tutkaus tuoda ajokin kulkemiseen varmuutta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki