AfterDawn logo

Poliisi pysäytti Kiinassa maailman suurimman videopelien huijausringin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kiinassa poliisi yhteistyössä peliyhtiö Tencentin kanssa ovat sulkeneet maailman suurimman videopelin huijausringin vuosi sen jälkeen, kun toiminnasta ilmoitettiin poliisille. Pelihuijauksien avulla ehdittiin tienata peräti 764 miljoonaa dollaria. Aiheesta kertoo Dexerto.com -sivusto.

Pelaajat pystyivät ostamaan palvelun kautta erilaisia huijauksia. Valikoimiin kuului muun muassa aimbot, joka auttaa automaattisesti tähtäämään vastustajaa sekä wallhack, jonka avulla pelaaja pystyy nähdä seinien lävitse.

Eniten huijauksia pystyi ostamaan mobiiliräiskintäpeleihin, mutta tarjolla oli myös huijauksia Overwatchiin ja Valorantiin. Myynti kohdistui lähinnä Kiinaan, mutta myös kansainvälisesti myyntejä tehtiin.


Pelaajat pystyivät ostamaan huijauksia tilaustyyppisesti. Yhden päivän tilaus huijaukselle maksoi noin 10 dollaria, kun taas viikoksi sellaisen sai 50 dollarilla ja kuukaudeksi 200 dollarilla. Näillä myyjät tienasivat jopa yli 10 000 dollaria joka päivä ja yhteensä he ehtivät tienata jopa yli 764 miljoonaa dollaria. Palvelu suljettiin 26. maaliskuuta.

Rahoilla myyjät ostivat luksusautoja jopa yli 20 miljoonan dollarin edestä.

Myyjien omaisuutta on takavarikoitu ja edessä on vankilatuomioita.

Huijausringin myyjien luksusautoja

Myyjien omistamia autoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki