AfterDawn logo

Kumpaa myytiin enemmän: Playstation 4 vai Xbox One?

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Kaksi yhtiötä taistelee "todellisten konsolipelaajien" sieluista vuodesta ja konsolisukupolvesta toiseen: Microsoft ja Sony.

Molemmat yhtiöt julkaisivat uudet pelikonsolit vuoden 2020 syksyllä: Microsoftilta tuli Xbox Series S/X ja Sonylta Playstation 5. Niiden myötä Microsoft on lopettanut edellisen sukupolven Xbox One -konsolin valmistuksen ja Sonykin on lopettanut jo valtaosan Playstation 4-malleistaan.

Onkin hyvä hetki ottaa selvää siitä kumpi voitti ikuiselta näyttävän taistelun edellisen näytöksen?

Molemmat konsolit julkaistiin vuonna 2013 (uutisemme: PS4 julkaisu ja Xbox One julkaisu) ja ne tulivat laajemmin myyntiin vuoden 2014 aikana. Eli matkaa parivaljakolla ehti kertyä mittariin seitsemän vuoden ajan.

Mutta.. kumpaa myytiin enemmän: Playstation 4:sta vai Xbox Onea?

Asiaa tarkoin seuraava ja luotettavana pidetty VGChartz antaa tähän selkeän vastauksen:

Sony Playstation 4 myytiin merkittävästi enemmän kuin Microsoft Xbox Onea. Globaalisti luvut ovat todella selkeät: kaikki PS4-mallit yhteenlaskettuna Sony myi 115 miljoonaa Playstation 4 -konsolia kun taas Microsoft onnistui myymään ainoastaan 49,6 miljoonaa Xbox One -konsolia (kaikki mallit mukaanluettuna).

Ainoastaan Pohjois-Amerikan markkinoilla peli oli jokseenkin tasainen: siellä Microsoftin konsolia myytiin 32 miljoonaa kappaletta ja PS4:sta 38 miljoonaa kappaletta. Euroopassa ja Japanissa Sony vei Microsoftia kuin litran mittaa: Euroopassa luvut olivat Sonyn hyväksi 48 miljoonaa vs 12 miljoonaa ja Japanissa 9 miljoonaa vs 0,1 miljoonaa.


Sony on itse asiassa voittanut parivaljakon välisen konsolisodan jo kolmesti:

  • Sony Playstation 2 myi 157,7 miljoonaa kappaletta, alkuperäinen Xbox 24,7 miljoonaa kappaletta
  • Sony Playstation 3 myi 87,4 miljoonaa kappaletta, Xbox 360 85,8 miljoonaa kappaletta (tässä kisa meni tiukaksi..)
  • Sony Playstation 4 myi 115,1 miljoonaa kappaletta, Xbox One 49,6 miljoonaa kappaletta

Mielenkiinnolla odotamme miten PS5 vs Xbox Series X/S -kisassa käy vuosien aikana.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Perinteisen konsolisodan voitti kyllä sony mutta asia ei enää ole niin yksinkertainen. MS panosti PC:lle ja Xboxille samaan aikaan. Esim. Yksinoikeudet poistivat läsnäolollaan ja muutenkin laitteita yritettiin naittaa jollaintavalla keskenään. Se että mitä luvut ovat on todella vaikea mitata.

Mutta pääasia on että kilpailua on jokaisessa gatekoriassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki