AfterDawn logo

Digita ostaa Carunan tietoliikennemastoja IoT-verkon käyttöön

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Viestintäverkkoyhtiö Digita ja sähköverkkoyhtiö Caruna ovat sopineet Carunalta käytöstä poistuvien mastojen kaupasta Digitalle. Tammikuussa Digita osti Cinialta noin 100 tietoliikennemastoa.

"Suomen kilpailukyvyn vahvistaminen perustuu älykkääseen infrastruktuuriin. Älykäs infrastruktuuri vaatii, että sitä rakennetaan yhdessä eri toimijoiden kanssa. Näin ollen Suomessa tarvitaan aikaisempaa vahvempaa yhteistyötä eri toimialojen ja niillä toimivien yhtiöiden välillä. Tällaisen yhteistyön syntyminen vaatii vahvaa tahtoa molemmin puolin ja nyt toteutettu mastokauppa on erinomainen esimerkki uudenlaisesta, kiertotalouteen perustuvasta ja kustannustehokkaasta älykkään infrastruktuurin rakentamisesta", Carunan verkkojohtaja Kosti Rautiainen kertoo kaupan taustoista.

Digitalle siirtyvät Carunan mastot sijaitsevat eri puolilla Carunan toimialuetta. Eteläisimmät mastot ovat Espoon Leppävaarassa ja Turun saaristossa Korppoossa ja pohjoisimmat mastot ovat Posiolla.


Carunalla ei ole mastoille käyttöä, sillä aiemmin mastot ovat siirtäneet radiolinkillä tietoa Carunan käyttökeskuksen ja sähköasemien välillä, mutta nykyään tieto liikkuu valokuitu-, satelliitti- ja mobiiliyhteyksillä.

Digita sen sijaan pystyy hyödyntämään mastoja osana kattavaa ja luotettavaa Digitan IoT-verkkoa ja tarjoamaan laadukkaita infrapalveluita myös muille tietoliikenneoperaattoreille.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme hyödyntää Carunan mastokantaa uusien entistä monipuolisempien tietoliikennepalveluiden tarjoamisessa. Mastoinfrastruktuurin merkitys kasvaa uusien teknologioiden kuten 5G:n ja sen mahdollistamien palveluiden myötä. Haluamme Digitassa palvella operaattoriasiakkaitamme entistä kattavammin ja auttaa mobiiliverkkojen kehittämistä Suomessa tältä osin", sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki