AfterDawn logo

Bosch ja Microsoft kehittävät ohjelmistoalustaa, joka yhdistää autot pilvipalveluihin ja nopeuttaa pääsyä uusien toimintojen äärelle

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Bosch ja Microsoft tekevät yhteistyötä kehittääkseen ohjelmistoalustan, joka liittää autot saumattomasti pilvipalveluihin. Yhteistyön tavoitteena on yksinkertaistaa ja kiihdyttää ajoneuvojen ohjelmistojen kehitystä ja käyttöönottoa autojen koko elinkaaren mitalta niin, että autojen laatustandardit otetaan huomioon.

"Ohjelmistot ovat nopeasti muodostumassa ehkä tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi autoteollisuudessa. Tavoitteemme on auttaa yrityksiä nopeuttamaan uusien liikkumisen palveluiden kehitystä laajamittaisemmaksi niin henkilöautojen kuin kaupallistenkin ajoneuvojen osalta", sanoo Microsoftin pilvipalveluista ja tekoälystä vastaava varatoimitusjohtaja Scott Guthrie.

Alustassa hyödynnetään Microsoftin Azure -pilvipalvelua ja Boschin ohjelmistomoduuleja. Näiden avulla ohjelmistot voidaan ladata ajoneuvojen tietokoneiden keskusyksiköihin.


Kuljettajille alusta merkitsee nopeampaa pääsyä uusien toimintojen ja digitaalisten palveluiden äärelle. Tulevaisuuden autoissa ohjelmiston rooli kasvaa ja muuttuu yhä tärkeämmäksi esimerkiksi automaattisen ajamisen myötä, joka myös vaatii tiheämpää päivitystahtia.

"Bosch tekee turvallisia ohjelmistopäivityksiä langattomasti jo tänä päivänä. Kattavalla, ajoneuvojen ohjelmistoihin keskittyneellä alustalla haluamme helpottaa autovalmistajien työtä uusien toimintojen kehittämisessä ja käyttöönotossa", sanoo Boschin johtoryhmän jäsen Markus Heyn.

Avain langattomien päivitysten yksinkertaistamiseen on alustan esi-integrointi. Kun ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurit toimivat yhteen saumattomasti, voidaan varmistaa, että ajoneuvojen päivitykset ovat aina ajan tasalla.

Teknologiajättien mukaan alustan ohjelmistopäivitykset sujuvat yhtä vaivattomasti kuin älypuhelimien päivitykset.

"Kun ohjelmistoalusta kattaa koko kaaren yksittäisestä ajoneuvosta pilveen asti, ohjelmistokehitys ja järjestelmäintegraatio tulevat yksinkertaisemmiksi. Tällä tavalla voimme luoda olosuhteet, joiden ansiosta ajoneuvojen langattomat päivitykset tapahtuvat yhtä vaivattomasti ja helposti kuin älypuhelimilla", Heyn sanoo.

Uuden ohjelmistoalustan arvioidaan olevan valmis testikäyttöön jo vuoden 2021 loppupuolella.

1 KOMMENTTI

KaiPuu1/1

En käytä Microsoftin tuotteita missään, en aio suvaita niitä autossakaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki