AfterDawn logo

Roomban roboimureiden päivitys meni täysin pieleen - netti pullollaan valituksia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

iRobot, maailman suurin robotti-imureiden valmistaja, on onnistunut möhlimään ohjelmistopäivityksen huippusarjan Roomba robotti-imureilleen täydellisesti.

Roomban ohjelmisto päivittyi tammikuussa uuteen versioon ja ongelmat alkoivat. Useat netin robotteihin keskittyneet keskustelupalstat ovat täyttyneet kuvauksista siitä, miten päivityksen jälkeen robotin siivoukseen käyttämä aika on tuplaantunut tai navigointi on käytännössä seonnut kokonaan. USeissa videoissa Roomba vaeltelee päämäärättömästi asunnossa yrittäen etsiä latausasemaansa - tilanne, jota todellakaan ei pitäisi tuhannen euron robotti-imurissa tapahtua.

Time lapse video of i7+ attempting to return to clean base after 3.12.8 update. After over 15 minutes of this, the roomba stopped due to low battery, failing to dock. from r/roomba


Ohjelmistoversio 3.12.8 on tarjoiltu nimenomaan yhtiön kaikkein kalleimpiin laitteisiin: Roomba s9+ (lue s9+ arvostelumme) ja Roomba i7+ (ainoa viisi tähteä arvostelussamme saanut imuri) -imureihin sekä Braava m6 (arvostelumme) -moppirobottiin.

Oman latausasemansa löytämisen lisäksi robotit ovat päivityksen jälkeen olleet muissakin ongelmissa: ne yrittävät sisukkaasti puskea seinästä läpi, jäävät pyörimään tiettyyn kohtaan pitkäksi aikaa ja yleisesti koko navigaatio tuntuu olevan ongelmissa päivityksen jälkeen. iRobot on vastannut osalle käyttäjistä ja luvannut selvitellä asiaa. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat kertoneet, että heidän imurinsa on päivittänyt ohjelmistoversion takaisin vanhempaan versioon hieman 3.12.8 -päivityksen jälkeen.

Has anyone received any sign iRobot will rollback update 3.12.8? My incident with them is going nowhere. from r/roomba


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki