AfterDawn logo

Xboxin emulointi PC:llä etenee, vihdoinkin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Vanhojen tietokoneiden ja pelikonsolien emulointi on harrastus, jota on tehty jo vuosien ajan - itse asiassa jo viime vuosituhannen puolelle. Mutta jotkut laitteistot ovat jääneet ohjelmoijilta jostain syystä rauhaan.

Emuloinnissa siis rakennetaan toiselle tietokoneelle alusta, joka matkii eli emuloi, jotain toista tietokonetta - tai konsolia, puhelinta, jne. Windows-tietokoneen päällä voi jo nykyisin pyörittää halutessaan vaikkapa Commodore Amigaa, jossa toimivat mainiosti käytännössä kaikki sille julkaistut pelit ja ohjelmistot.

Myös useimmista pelikonsoleista on onnistuttu luomaan erittäin hyvin toimivia emulaattoreita PC-tietokoneille. Tällaisista toimivista ratkaisuista mainittakoon vaikkapa Sony Playstation 2:n pelejä PC:llä pyörittävä PCSX2.

Mutta yksi alusta on jäänyt jostain syystä vähemmälle huomiolle: alkuperäinen Xbox.

Nyt tilanteeseen on tullut pientä parannusta, kun xemu-nimellä toimiva avoimen lähdekoodin Xbox-emulaattori PC:lle on edennyt v0.5 -vaiheeseen. Vieläkään emulaattori ei ole lähelläkään vaikkapa aiemmin mainitun PCSX2 -emulaattorin tasoa, mutta uudessa versiossa on jo saatu toimimaan nippu Xboxin klassikkopelejä, kuten alla oleva video esittelee:


Klassikot kuten Halo kiinnostavat varmasti monia, jotka ovat alkuperäisen Xboxin kanssa aikaansa kuluttaneet. xemun kehityksestä lisää projektin omilta sivuilta.

1 KOMMENTTI

Abcabc3751/1

Tai sitten ostaa minkä vaan xboxin ja pelaa sillä. Tuki löytyy useimmille original Xbox peleille

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki