AfterDawn logo

Tumma teema saapuu myös Googlen työpöytähakuihin

Matti Robinson Matti Robinson

Lähes kaikki alustat ovat tuoneet saataville tumman teeman, joka helpottaa paitsi silmiä niin myös virrankäyttöä mikäli kyseessä on OLED-näyttö. Näitä näyttöjä ei juuri työpöytäkäytössä vielä näy, mutta erityisesti ilta- ja yöaikaan käyttö on mukavampaa tummalla taustalla.

Tämän on tiedostanut Googlekin, joka työstää nyt väitetysti tummaa versiota hakukoneestaan myös työpöytäkäyttäjille. 9to5Googlen mukaan käyttäjät ovat jo bonganneet tummaa versiota hakutulossivusta.

Käyttäjien mukaan testi ei ole kuitenkaan ollut jatkuva, vaan tumma tausta poistui tuntien päästä. Hakutulossivun väriteemaa ei myöskään pysty päättelemään vielä Googlen haun aloitussivusta, joka oli näissäkin testitapauksissa vielä valkoinen.

Tumma teema ilmestyi ainoastaan käyttäjille, joilla on käytössä myös Windowsin tai Macin tumma teema. Oppaamme kertoo miten otat käyttöön tumman teeman Windows 10:ssä, jolloin myös tummaa teemaa tukevat verkkosivustot ymmärtävät käyttää tummaa teemaa (jos sivuilla sellainen on tarjolla).Raporttien mukaan tumma teema toimi Chromen lisäksi myös muilla selaimilla, kuten Firefoxilla.


Silmiä säästävän teeman tuomisesta virallisesti hakukoneen ominaisuuksiin ei ole vielä vahvistusta, mutta testi osoittaisi, että sitä tosissaan työstetään Googlen toimesta. Luulisi, ettei ominaisuuden julkaiseminen olisi kovinkaan iso ongelma.

Allekirjoittanut ainakin toivoo, että ominaisuus saadaan pikaisesti käyttäjille, mutta ainakin tämä päivä on Googlella mennyt enemmän omien palvelintensa korjaamisessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki