AfterDawn logo

Microsoft löysi keinon – Julkaiseen blokatun suoratoistopalvelun iOS:lle ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft julkaisi hiljattain xCloud-pelistriimauspalvelun Xbox Game Pass -asiakkaille, mutta se on toistaiseksi vain Android-käyttäjien saatavilla. Xbox-pomo Phil Spencer lupaa kuitenkin palvelun olevan tulossa myös iOS:lle ja iPadOS:lle, vaikka sovellusta ei hyväksytäkkään App Storeen.

Xbox Game Pass -striimauspalvelun kautta tilaaja voi pelata suoratoistona mitä tahansa valikoimissa olevaa peliä kuukausimaksua vastaan. Applen mukaan se ei voi hyväksyä tällaista sovellusta App Storeen ellei se voi tarkistaa jokaista sen kautta jaettavaa peliä. Käytännössä pelit tulisi julkaista App Storessa myös erikseen ladattavina peleinä.

Microsoftille Applen vaatimukset eivät kelpaa, koska useiden pelien julkaisu App Storessa vain Game Passin hyväksymisen takia ei ole vaivan arvoista. Ohjelmistojätti lupaa kuitenkin tuoda palvelun Applen alustoille ensi vuonna.

Mallia haetaan Amazonista, joka esitteli hiljattain oman Luna-suoratoistopalvelun. iOS:llä toimiva palvelua jaetaan selaimessa toimivana web-sovelluksena, jolloin se voi ohittaa kokonaan App Storen ja Applen valvonnan. Microsoftin ajatuksena on julkista Game Pass -suoratoistopalvelu myös tällaisena web-sovelluksena. Web-sovellus julkistaan ensi vuoden alussa.


Microsoft aikoo tuoda suoratoistopelaamisen Windows-tietokoneille ensi vuoden aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki