AfterDawn logo

Roomba i3+ julkaistiin: Tuo huippumallien ominaisuuksia robotti-imurien keskihintaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

iRobot on julkaissut tänään uuuden tuotteen robotti-imuriensa keskihintaan. Uutuuksia on itse asiassa kaksi, jotka noudattelevat yhtiön huippumallien nimeämispolitiikkaa ja tekniikkaa.

Roomba i3+ on 599 dollaria (noin 510 euroa) maksava robotti-imuri, joka sisältää pölysäiliöllä varustetun latausaseman. Pölysäiliöllä varustettu latausasema on tuttu yhtiö kahdesta huippumallista: sekä Roomba i7+ (lue Roomba i7+ arvostelumme täältä) että Roomba s9+ (lue Roomba s9+ -arvostelumme täältä) tarjoavat saman ominaisuuden.

Roomba i3+ osaa siis tyhjentää oman pölysäiliönsä paljon isompaan, erilliseen pölysäiliöön kun se siirtyy lataamaan itseään. Kuten i7+ ja s9+ -arvosteluissamme olemme todenneet, ratkaisu on nerokas, sillä tuolloin imuria ei tarvitse itse tyhjentää ja latausasemassa olevan pölysäiliön täyttyminen kesti omissa testeissämme noin 3-4 kuukautta. Ratkaisun ansiosta roboimuria ei tarvitse käytännössä edes ajatella, jos sen ajastaa siivoamaan talon ollessa tyhjä - ulkoisen pölysäiliön ansiosta imurin olemassaoloa ei tarvitse edes muistaa kuin muutaman kerran vuodessa.

Luonnollisesti jostain on tingitty: Roomba i3+ maksaa kuitenkin merkittävästi vähemmän kuin sen isosiskot, joten mallista on poistettu älykkäät karttaominaisuudet. Roomba i3+:lle ei voi siis kertoa, että sen pitäisi siivota tänään ainoastaan keittiö, vaan siivousalueena on aina koko asunto.

Toinen uutuus on 399 dollaria (noin 340 euroa) maksava Roomba i3, joka on täsmälleen sama imuri kuin Roomba i3+:kin, mutta ilman latausasemassa olevaa pölysäiliötä.

Muotokielenä kaksikolla on Roomba i7+:sta tuttu kiekko, jossa on hipaisupainikkeet, eli Roomba s9+ -mallin, Neatoa matkiva D-muoto ei siis tule tähän uutuuteen.

Roomba i3+ ja sen rinnakkaismalli Roomba i3 tulevat myyntiin Pohjois-Amerikassa tänään ja saapuvat Eurooppaan myyntiin vuoden 2021 alussa. Toistaiseksi itsestään tyhjentävää roboimuria etsivälle Suomessa edullisin vaihtoehto on siis edelleen Roomba i7+, jota myydään Suomessa nykyisin noin 800 eurolla.


Kaikki AfterDawnin robotti-imureiden arvostelut löydät täältä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki