AfterDawn logo

Spotify älähti Applen uutuudesta – Voi aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on haastettu oikeuteen App Store -liiketoiminnan takia niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Amerikassa kiistakumppanina on Fortnite-pelistään tunnettu Epic Games ja Euroopassa kapuloita lyö rattaisiin musiikkipalvelu Spotify, joka on ehtinyt jo kommentoida kärkkäästi eilisiä julkistuksia.

Eiliset julkistukset keskittyivät laitteisiin, mutta uusien kellojen ja tablettien lisäksi Apple paljasti Apple One -tilauspalvelun. Uuden tilauspalvelun avulla asiakas voi hankkia yhdellä kertaa kaikki Applen tarjoamat kuukausimaksulliset palvelut ja maksaa niistä yhteensä hieman vähemmän. Peruspakettiin kuuluu Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ja iCloud-tallennustilaa.

Spotifyn mielestä edullisimmillaan 14,95 euroa kuussa maksava Apple One -tilaus on osoitus markkina-aseman väärinkäytöstä sekä epäreilusta kilpailusta, jossa Apple suosii omia palveluitaan kilpailijoiden kustannuksella. Spotify toivoo viranomaisten reagoivan julkistukseen tai muuten markkinoille voidaan aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa. Spotifyta hiertää se, että Apple perii App Store -tilauksista 30 prosentin osuuden, minkä takia Spotify ei pysty kilpailemaan tehokkaasti Applen palveluita vastaan hinnalla.


Apple vastasi Spotifyn syytöksiin toteamalla, että Apple Onen avulla kuluttaja voi hankkia jo käytössä olevat palvelut huomattavasti edullisemmin. Säästöä tulee varsinkin perhetilauksen hankkijoille. Apple Onen tarjoamia palveluita voidaan käyttää myös esimerkiksi Android-laitteissa. Applen mielestä se ei siis toimi kilpailulainsäädännönvastaisesti, vaan se palvelee vain kuluttajan etua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki