AfterDawn logo

Microsoftin xCloud-pilvipelipalvelun laaja testaus alkaa tänään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin läpimurto pelien suoratoistomarkkinoille alkaa tänään, sillä ohjelmistojätti on päättänyt antaa kaikille Xbox Game Pass Ultimate -tilaajille mahdollisuuden kokeilla xCloud-palvelua kuukausi etukäteen.

xCloud-pelipalvelun kautta pelaajat voivat pelata pelejä samalla tavalla kuin Netflixistä voi katso elokuvia ja sarjoja. Et siis tarvitse mitään asennusmedioita tai latauksia, vaan kaikki sisällöt ovat saatavilla yhtä tilausta vastaan ja voit koska tahansa pelata mitä tahansa valikoimista löytyvää peliä. xCloudin laajennettu beta-testi alkaa Android-laitteilla tänään ja palvelun varsinainen lanseeraus koittaa 15. syyskuuta.

Jos haluat kokeilla suoratoistopelaamista, niin se onnistuu kunhan olet Xbox Game Pass Ultimate -tilaaja ja lataat Android-laitteellesi Game Pass -sovelluksen Google Playstä. MIcrosoft on luvannut palvelun valikoimista löytyvän yli 100 peliä, mutta tänään niitä löytyy palvelusta vain noin 30. Loput ilmestyvät kuukauden mittaan.


Microsoftin aikomuksena oli julkaista Xbox-pelit mobiililaitteisiin tuova palvelu myös iOS:lle, mutta Applen App Store -ehdot lopulta kaatoivat tämän suunnitelman. Applen mukaan sen on kyettävä tarkistamaan palvelun kautta jaettavat pelit, mutta tämä ei ole ollut mahdollista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki