AfterDawn logo

Top 5: Paras ilmainen varmuuskopiointiohjelma Windowsille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Yksi pahimpia tilanteita arjessa on se, kun tietokoneen kovalevy hajoaa ja tärkeitä tietoja katoaa. Tähän toki auttavat erilaiset pilvipalvelut, mutta tietokoneen sisällön voi myös varmuuskopioida varsin näppärästi. Varmuuskopioinnin voi tehdä nykyisellään muistitikuille, ulkoisille kovalevyille tai vaikkapa pilveen.

Listasimme tähän mielestämme parhaat ilmaiset varmuuskopiointiohjelmat Windowsille. Suosittelemme ottamaan rohkeasti käyttöön, jotta tiedot eivät katoa kovalevyn tai tietokoneen hajotessa.

1. AOMEI Backupper Standard

AOMEI Backupper Standard

Aomei Backupper Standard on monen mielestä se ylivoimaisesti paras ilmainen varmuuskopiointiohjelma Windowsille. Aomei Backupper Standardin hyvinä puolina voidaan pitää mm. neljää erityyppistä tapaa luoda varmuuskopioita. AOMEIn avulla onnistuu sekä haluttujen tiedostojen/kansioiden varmuuskopiointi, kuin myös koko kovalevyn varmuuskopiointi. Myös ohjelman käyttölogiikka on selkeä ja helposti omaksuttavissa, myös kokemattomalle käyttäjälle.

Ohjelmasta on myös maksullinen versio, mutta ilmaisversio riittää useimpien käyttöön täydellisesti.

+ Varmuuskopioinnit tallentuvat yhteen tiedostoon
+ Tosi helppo käyttää
+ Varmuuskopioinnit voi ajastaa
+ Täysi kontrolli siihen mitä varmuuskopioidaan ja mitä ei
- Varmuuskopiointia ei voi pysäyttää kesken prosessin (voi lopettaa kokonaan)
- Joissakin varmuuskopiointiohjelmissa on paremmat ja selkeämmät asetukset

Lataa AOMEI Backupper


2. EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo BackUp pystyy varmuuskopiomaan yksinäisiä tiedostoja, kokonaisia kansioita sekä myös kokonaisia kovalevyn osioita. EaseUS:lla voi myös ajastamaan varmuuskopioinnit, jolloin varmuuskopioinnit hoidetaan haluttuna ajankohtana, vaikkapa yöllä. EaseUS Todo Backup on hyvin luotettava ja kätevä varmuuskopiointiohjelma. Se toimii Windows XP:stä ylöspäin aina Windows 10:een asti.

+ Tiedostojen löytäminen varmuuskopioinnista on helppoa
+ Tukee monta eri varmuuskopiointitapaa
- Ohjelma ei osaa ilmoittaa sähköpostitse varmuuskopioinnin onnistumisista tai virheistä
- Ei tue tapahtumapohjaisia varmuuskopiointeja

Lataa EaseUS Todo Backup


3. Cobian Backup

Cobian Backup

Cobian Backup on ilmaisten varmuuskopiointiohjelmien klassikko. Valitettavasti ohjelma ei ole päivittynyt useampaan vuoteen, mutta uusin tarjolla oleva versiokin on erinomainen työkalu. Cobianin avulla voidaan varmuuskopioida tiedostoja ja kansioita, muttei kokonaisia kovalevyosioita. Myös ajastettu varmuuskopiointi on Cobianilla toteutettu erittäin hyvin ja valintamahdollisuuksia on valtaisa määrä. Ohjelman suurin ongelma on sen lievä epäselvyys, eli ohjelman käyttöä pitää opetella tovi, ennen kuin toiminnan logiikka aukeaa. Cobian Backup toimii Windows XP:stä alkaen uusimpiin Windows-versioihin asti.

+ Paljon asetuksia, joilla voi säätää varmuuskopiointia juuri haluamakseen
+ Hyvin tarkat ajastusmahdollisuudet
+ Todella edistyneet suodattimet
+ Varmuuskopiot voi tallentaa useaan eri paikkaan
- Ei ole päivitetty 2012 jälkeen
- Tiedostojen palautukseen varmuuskopioinnista ei ole omaa työkalua, vaan palautus täytyy tehdä manuaalisesti.

Lataa Cobian Backup

4. FileFort Backup

Filefort Backup

FileFort Backup ei ole mitenkään huikean kaunis ohjelma visuaalisesti, mutta se puoli ei sinänsä ole varmuuskopiointiohjelmassa kauhean merkittävä. Ohjelma tukee kuitenkin useita erilaisia tapoja tiedostojen varmuuskopioimiselle ja on erittäin näppärä käytettävä, kun sen saloihin perehtyy. Ohjelman ilmaisversiossa on mainoksia, jotka saa katoamaan päivittämällä Filefortin täyteen, maksulliseen versioon.

+ Automaattinen ajastus
- Varmuuskopioinnin asetuksiin ohjelma ei tarjoa helppoa ja yksinkertaista työkalua, joten aloituskynnys on hieman korkeampi
- Ohjelma ei tue ns. inkrementaalisia varmuuskopioita

Lataa FileFort Backup


5. Google Backup & Sync

Google Backup & Sync

Google Backup & Sync on outolintu listallamme, sillä se ei varsinaisesti ole perinteinen varmuuskopiointiohjelma. Google Backup & Syncin avulla voidaan varmuuskopioida ainoastaan käyttäjän omaan Google Drive -pilvihakemistoon haluttuja tiedostoja ja kansioita. Eli ohjelmalla ei voi luoda varmuuskopioita vaikkapa muistitikulle tai ulkoiselle kovalevylle. Myös Google Driven ilmainen tallennustila on rajattu, tällä hetkellä 15 gigatavuun. Kokonaisten kovalevyjen varmuuskopiointiin Google Backup & Sync ei taivu, mutta pilvikeskeisyyden ansiosta varmuuskopoituja tiedostoja voi katsella näppärästi miltä tahansa laitteelta kirjautumalla sisään Google Driveen.

+ Selkeä ja helppokäyttöinen ohjelma
- Ei ole suositeltu koko järjestelmän varmuuskopiointia varten
- Erittäin rajallinen määrä asetuksia, joten säätö omien mieltymysten mukaiseksi on mahdotonta
- osaa varmuuskopioida ainoastaan pilveen

Lataa Google Backup and Sync (ohjataan Googlen sivuille)

Jäikö jotain puuttumaan listaltamme? Kerro kommenteissa!

P.S. Lisää varmuuskopiointiohjelmia Windowsille löydät download.fi-sivulta.

1 KOMMENTTI

kapiteeli1/1

Hei!

Mihin unohtui Veeamin ilmainen backup ohjelma? Voisin väittää Veeam Enpoint Backup ohjelman (nyk. Veeam Agent for Microsoft Windows) olevan paras ja tällä ohjelmalla pystyy palauttamaan myös koneen nolla tilanteesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT