AfterDawn logo

Mercedes aloittaa yhteistyön Nvidian kanssa – Yrittää haastaa Teslan autonomisessa ajamisessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Autojen tietokoneistumisen myötä saksalaisen autoteollisuuden on pieni pakko solmia yhteistyösopimuksia Piilaksossa toimivien yritysten kanssa, koska siellä se maailman paras tietotekninen osaaminenkin on. Tämä on hoksattu jo Mercedeksen päässä, sillä automerkki on sopinut yhteistyöstä Nvidian kanssa.

Mercedes ja Nvidia aikovat kehittää saksalaismerkin autoihin tehokkaan laskenta-alustan, jota käytettäisiin niin autojen OTA-päivityksiin kuin autonomisen ajamisen taustalla. Yhtiöiden mukaan vuonna 2024 käyttöön otettava järjestelmä mahdollistaa tasojen 2 ja 3 autonomisen ajamisen sekä parkkeeraamisen tasolla 4. Erilaiset tasot kuvastavat sitä kuinka vähällä ihmisen osallistumisella auto kykenee toimimaan. Tasolla 5 auto kykenee toimimaan täysin itsenäisesti.

Yhteistyön voimin Mercedes pyrkii ottamaan kiinni Teslan etumatkaa autojen itsenäisessä operoinnissa ja kenties menemään ohikin. Tesla hyödynsi myös pitkään Nvidian osaamista, mutta on sittemmin siirtynyt omiin laskentajärjestelmiin.


OTA-päivitykset tarjoavat autovalmistajille uuden keinon tehdä rahaa. Autoihin voidaan nimittäin maksullisia ohjelmistopäivityksiä, joiden avulla autoon saa jälkikäteen uusia toimintoja tai parannettua vanhoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT