AfterDawn logo

Apple on valmis mini-LED-näyttöihin – Sijoittaa uuteen tehtaaseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple panostanut mikro- ja mini-LED-näyttöjen kehitykseen jo usean vuoden ajan, mutta nyt yhtiö olisi valmis aloittamaan tuotannon. Taiwanilaisen CENS-julkaisun tietojen mukaan Apple valmistelee 330 miljoonan dollarin kokoista sijoitusta teknologian kaupallistamiseksi.

Mikäli tehdasinvestointi toteutuu, tulee Apple tekemään tuotannollista yhteistyötä taiwanilaisen LED-valmistaja Epistarin kanssa sekä LCD-paneeleita valmistavan AU Optronicsin kanssa. Apple on aiemminkin varmistanut itselleen komponentteja hankkimalla kriittiset laitteet ja tilat, mutta operatiivisen tuotannon se on jättänyt muiden yhtiöiden harteille.

Tavanomaisissa LCD-näytöissä käytetään melko kookkaita LED-taustavaloja, mutta mikro- ja mini-LED-näytöissä taustavalojen koko ja sitä kautta niiden määrä yhdessä näyttöpaneelissa on moninkertainen. Rakenteen ansiosta uuden sukupolven LED-näytöt yltävät kuvanlaadussa OLED-näyttöjen tasolle tai jopa sen yli. Lisäksi saavutetaan LCD-näyttöjen parempi kestävyys.


Koska pienien LED-yksiköiden valmistus on hankalaa, aloittaa Apple teknologian hyödyntämisen tuotteissa, joissa on kaikkein suurimmat näytöt. Mini-LED-teknologiaa aiotaan hyödyntää lähitulevaisuudessa esimerkiksi iMaceissä, iPad Pro -tableteissa ja MacBook Pro -tietokoneissa. Jää nähtäväksi koska teknologia tuodaan iPhoneihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki