AfterDawn logo

Roombalta uusi mallisarja Suomeenkin: 970 -sarja iskee keskihintaisten robotti-imureiden sarjaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

iRobot on tuonut nyt virallisesti Suomenkin markkinoille uusimman robotti-imurimallinsa, Roomba 970 -sarjan. Uutukainen iskee kovan vastuksen speksien perusteella roboimureiden ylempään keskiluokkaan.

Käytännössä Roomba 970-sarja (jota myydään mallinimillä Roomba 971, 972, 973, jne.. viimeinen numero määrittää käytännössä värin) on vanhan Roomba 960-sarjan ja aikoinaan arvostelussamme huikeat kehut saaneen Roomba 980-mallin risteytys.

Edelleen myynnissä olevaan 980-malliin verrattuna joitain ominaisuuksia on hieman karsittu: akkukesto on hieman 980-sarjaa heikompi ja mattojen siivousta auttava ns. carpet boost-ominaisuus on poistettu. Samalla kuitenkin hinta on romahtanut, ollen maahantuojan suositusten mukaan 499 euroa - ja imuria myydään tällä hetkellä jopa reilusti tuota halvemmalla monissa kaupoissa.

Sarja eroaa selkeästi aiemmasta Roomban keskiluokasta siinä, että 970-sarjaan on sisällytetty mukaan karttaominaisuudet, jotka ovat aiemmin olleet pelkästään kalliimpien Roombien yksinoikeus. Aiemmin keskihintaan suosittelemamme Roomba e5 esimerkiksi ei karttoja osaa. Karttojen myötä 970-sarja osaa myös jatkaa siivousta akun latauksen jälkeen (recharge & resume).


Roomba 970-sarjan malli

Uutena mukaan on tuotu myös iRobot-yhtiön Imprint -linkkitekniikka, jonka avulla Roomba 970 osaa keskustella muiden iRobot-yhtiöiden tekniikkaa tukevien laitteiden kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Roomba 970 pystyy synkronoimaan siivouksen "älykkäästi" yhdessä Braava Jet m6 -moppirobotin kanssa.

Odotammekin mielenkiinnolla uutukaisen testaamista tulevaisuudessa.

Muistathan, että kaikki AfterDawnin robotti-imureiden arvostelut löytyvät täältä:

Robotti-imureiden arvostelut ja uutiset

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT