AfterDawn logo

Microsoftin pilven kysyntä räjähti – Käyttö kasvanut 775 prosenttia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Päivitys. Microsoft on vetänyt blogissaan sanojaan takaisin. Azure-liikenne ei ole kasvanut 775 prosenttia, van kyse on ollut Italian Teams-puheluista ja -tapaamisista.

Koronaviruspandemia on tunnetusti lisännyt etätyön määrää, mutta sen lisäksi koululaiset tarvitsevat nyt enemmän netissä olevia työkaluja. Järkevän tekemisen jälkeenkin ihmiset laittavat nyt suoratoistopalvelut päälle, kun ulos ei oikein pääse.

Microsoft on kertonut jo, että koronaviruksen takia Teams-tiimityöskentelysovelluksen käyttäjämäärät ovat kasvaneet huimasti. Nyt ohjelmistojätti paljastaa, että yhtiön Azure-verkkopalveluiden käyttömäärät ovat kasvaneet peräti 775 prosenttia. Pilvipalveluiden tarve on siis lähes kahdeksankertaistunut muutamassa viikossa.


Vaikka Azure-pilvipalveluiden käyttö onkin räjähtänyt lyhyessä ajassa, on Microsoft onnistunut vastaamaan kysyntään ilman suurempia ulospäin näkyviä ongelmia. Windows Virtual Desktop -palvelun käyttömäärä on kolminkertaistunut lisääntyneen etätyön ansiosta.

Microsoft lupaa palvella kaikkia asiakkaitaan, mutta suurimmalla prioriteetilla ovat tällä hetkellä terveydenalan asiakkaat. Priorisointien ja kapasiteetin varmistamisen vuoksi Microsoft on vähentänyt tarjouskampanjointia sekä rajoittanut tiettyjen ei-kriittisten toimintojen käyttöä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki