AfterDawn logo

VPN:n käyttö lisääntynyt huimasti koronaviruksen takia Italiassa ja Yhdysvalloissa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Maailmaa tällä hetkellä riepotteleva koronavirus on johtanut muun muassa useiden isojen tapahtumien perumiseen tai siirtämiseen, koulujen, työpaikkojen ja valtioiden rajojen sulkemiseen, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin hallintaan. Myös kansalaisten ulkona liikkumista on rajoitettu, sillä ihmiset saavat poistua asunnosta vain kaupassa tai sairaalassa käyntiä varten.

Monet ihmiset ovat päättäneet kuluttaa lisääntyneen vapaa-ajan internetin palveluiden parissa. Monet katsovat yhä enemmän tv-sarjoja ja elokuvia. Monissa palveluissa, kuten Netflixissä, on maarajoituksia eli kaikki sarjat eivät näy jokaisessa maassa. Näitä rajoituksia pystyy kuitenkin kiertämään VPN:n avulla ja siten käyttäjä pystyy katselemaan sarjoja, jotka muuten ovat rajoitusten takana. Juuri tämänkaltaiset asiat ovat lisänneet VPN:n käyttöä huomattavasti, kerrotaan Atlas VPN:n blogikirjoituksessa.


Monet ovat myös joutuneet siirtymään työpaikalta etätyön pariin eli käytännössä kotikoneen ääreen. Kotona työskentely on lisännyt myös VPN:n käyttöä, sillä se mahdollistaa turvallisen tavan yhdistää tietokone kotoa käsin työpaikan tietoihin.

Atlas VPN:n datan mukaan Italiassa, jossa koronavirus tällä hetkellä pahiten on aiheuttanut vahinkoa ja rajoituksia ulkona liikkumiseen, VPN:n käyttö on kasvanut peräti 112 prosenttia viime viikolla (9.-15. maaliskuuta) verrattuna edellisviikkoon. Suurta kasvua on nähty myös Yhdysvalloissa (53%) ja Iranissa (38%).

VPNn käyttö kasvanut italiassa huimasti koronaviruksen takia

Jotkut yritykset ovat osoittaneet tukensa Italialle antamalla maan kansalaisille mahdollisuuden käyttää palveluita ilmaiseksi. VPN:n avulla käyttäjä voi esittää olevansa esimerkiksi Italiassa, ja muun maan kansalaiset ovat hyödyntäneet tätä saadakseen pääsyn näihin ilmaisiin palveluihin. Tämä on kolmas syy, miksi VPN:n käyttö on kasvanut viime aikoina.

VPN:n käytön uskotaan kasvavan entisestään, mikäli koronaviruspandemia pahenee.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki