AfterDawn logo

Tesla on valmistanut jo miljoona sähköautoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uusi vuosikymmen on alkanut Teslan osalta hyvillä uutisilla, sillä yhtiö on saavuttanut miljoonan valmistetun auton rajapyykin. Koska Teslan autot toimivat sähköllä, on rajapyykin saavuttaminen tärkeä askel liikenteen sähköistymisen kannalta.

Vuonna 2003 perustettu Tesla esitteli ensimmäisen kuluttajamarkkinoille suunnatun Roadster-sähköautonsa vuonna 2008 eli rajapyykin saavuttmiseen meni aikaa noin 12 vuotta. Tuotantoluvut ovat kuitenkin kiihtyneet ajan saatossa, minkä takia Tesla saavuttanee seuraavan valmistetun sähköauton rajapyykin parissa vuodessa. Tesla on nimittäin arvioinut, että se toimittaa tämän vuoden aikana noin 500 000 autoa.

Lisäksi Tesla on satsannut tuotannon kasvattamiseen. Kiinan Shanghaissa aukesi hiljattain uusi Gigafactory-tehdas ja uutta tehdasta rakennetaan Saksaan.

Teslan miljoonas auto oli punainen Model Y. Auto luonnollisesti ikuistettiin valokuvin ja toimitusjohtaja Elon Musk esitteli kuvia Twitterissä.


Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki