AfterDawn logo

Tesla aloittaa uuden automallin tuotannon puoli vuotta etuajassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tesla aloittaa crossover-tyyppisen Model Y -sähköauton toimitukset selvästi aiemmin kuin on luvattu. Vuoden lopulle luvatut toimitukset alkavat vuoden lopun sijaan Performance- ja Long range -versioiden kohdalla jo maaliskuussa.

Noin puoli vuotta etuajassa alkavien toimitusten lisäksi Tesla on onnistunut tekemään viilauksia Model Y:hyn, minkä ansiosta auton aukostosta riittää virtaa pidemmälle. Aiemmin luvatun 450 kilometrin ajomatkan sijaan autosta riittää virta 505 kilometrin reissuun. Tesla ei selventänyt sitä, että onko yhtiö tehnyt muutoksia auton rakenteeseen vai onko lisäkilometrit saatu aikaan ohjelmistomuutosten kautta.

Suomeen toimitettavien Model Y -autojen tuotanto alkaa Teslan verkkosivujen mukaan vasta vuoden 2021 alussa. Standard range -version tuotanto alkaa vuorostaan vasta 2022.

Lue myös: Vaasa jäi nuolemaan näppejään – Teslan Gigafactory-tehdas meni Saksaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki