AfterDawn logo

Microsoft kyllästyi CCleaneriin – esti sovellukseen linkityksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Ohjelmistojätti Microsoft ei selvästikään pidä CCleaneristä, vaikka monet tietokoneiden ylläpitäjät ovatkin suosineet sen käyttöä järjestelmän putsaamisessa. Yhtiö on nimittäin estänyt CCleanerin kotisivuille linkittämisen omilla tukisivuillaan.

Microsoftin tukifoorumin mustalle listalle joutuminen ei ole kovin yleistä, sillä listalta löytyy tällä hetkellä vain 11 sivustoa. Mikäli käyttäjä yrittää julkaista foorumeilla viestin, jossa on linkki CCleanerin kotisivuille, ei linkkiä julkaista lainkaan.


CCleaner sai kyllä osakseen paljon huonoa julkisuutta osakseen, kun sen huomattiin levittävän haittakoodia. Lisäksi CCleanerin kanssa on ollut ongelmia Windows 10 -yhteensopivuuden kanssa, mutta näihin seikkoihin reagoiminen nyt tuntuu kovin jälkijättöiseltä. Syy mustalle listalle joutumiselle on oltava jokin muu.

Voit ladata CCleanerin tietokoneellesi Download.fi-palvelusta.

Listasimme myös taannoin vaihtoehtoja:


Näillä ohjelmilla voit korvata CCleanerin

2 KOMMENTTIA

arivesa1/2

Olen käyttänyt C-Cleaneria koneissani"aina",myöhemmin myös luurissani.
Se on vapauttanut levytilaa,ja scannanut hutidataa poistettavaksi.

En älyä miksi MS vasta nyt kokee tuon torppaamisen arvoiseksi haasteeksi? C-Cleaner on jo ajat sitten päätynyt Avastin sisaryhtiöksi.

Yhtä tyhmältä tuntuu,että Gigantin myyjä, äitini korjautettuun (palautus pakkolatautuneesta W10:stä lisenssin mukaiseksi kasiksi),"pakkomyi"ko. koneeseen Mc Affee "torjunnan",kahdeksi vuodeksi.Halpaa tiettty,mutta estää CCleanerin asennuksen,väittäen tuota virukseksi.
Mcaffee vie älyttömästi levytilaa tilastoilleen,eikä siitä koskaan näytä olleen mitään hyötyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT