AfterDawn logo

CCleaner vaihtoon? Näillä ohjelmilla voit korvata sen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

CCleaner oli vielä pari vuotta sitten näppärä apuohjelma, jolla sai puhdistettua tietokoneen turhista tiedostoista, korjattua rekisterin ja tehtyä muita tietokoneen ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Ohjelman kehitys on kulkenut kuitenkin hirvittävään suuntaan sen jälkeen kun Avast osti CCleaneriä kehittäneen Piriformin.

CCleanerin pahaa aavistamattomat lataajat saivat kylkiäisenä haitaohjelman koneelleen syksyllä 2017 – tosin tämä johtui tietomurrosta, eikä niinkään Avastista. Viime vuoden lopulla Avast tosin päätti tehdä CCleaneristä mainosohjelman, eli sovelluksen ilmainen käyttö edellyttää mainosten katselua. Kaiken hyvän lisäksi Avast alkoi kerätä tietoa CCleanerin käyttäjistä elokuun alussa – joitain muutoksia Avast on kuitenkin luvannut tehdä käyttäjäpalautteen perusteella.

Vaihtoehdot CCleanerille

CCleaneriin liittyvä epäilyttävä uutisointi on saattanut herättää ajatuksia korvaajan etsimisestä. Niitä onneksi verkosta löytyy. Alla on muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja.

Kannattaa myös muistaa, ettei koneen ylläpito vaadi välttämättä mitään erillistä sovellusta! Windows sisältää kattavat työkalut itsessään, joiden avulla koneen saa pidettyä timmissä kunnossa. Esimerkiksi tallennustilaa saa vapautettua Windows 10:ssä seuraavasti: Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila > Valitse Tallennusseuranta-kohdassa Vapauta tilaa nyt.

9 KOMMENTTIA

OneMember1/9

Vajaa vuosi sitten vaihdoin CCleanerin tilalle KCleanerin ja vaikuttaa ihan asialliselta.

Tuo BleachBit on tullut myös testattua ja kun sen ulkonäköön tottuu, niin saa huomata sen olevan hyvinkin simppeli käyttää.

Bazilli2/9

Turhaa ohjelmaa ei hyödytä korvata vastaavilla turhuuksilla.

arivesa3/9

Vapauta levytilaa ja järjestelmätiedostojen puhdistus poistavat nöyhtää mitä CCleaner ei, ja noiden jäljiltä löytää CC lisää poistettavaa.
CC myös tyhjentää yhden ruudun checkillä myös keksilootan, jos haluaa, Windows ei ilman valikkoseikkailuja. Molempi parempi.

Ilmaisohjelmien paremmuus ei taida olla käyttäjän pääteltävissä, kukaan ei tiedä mitä ne saamallaan datalla tekevät. Mainoksia ei CC ole tyrkyttänyt katseltavaksi, ei W-kympissä eikä Androidissa, ainoastaan latausehdotuksia jotka voi jättää sikseen.

juksar4/9

Itse olen tyytyväisenä vuosia käyttänyt Iobitin Advanced System Carea.

arivesa5/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juksar:

Itse olen tyytyväisenä vuosia käyttänyt Iobitin Advanced System Carea.

Joten sinulla ei vuosien jälkeen ole mitään mihin verrata? Arvelinkin että ei noissa oleellisia eroja voine olla, käytät jotakin noista, tai tulet toimeen ilman yhtäkään niistä. Sekin kyllä käy, jos tilasta ei ole puute.

WinLix6/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juksar:

Itse olen tyytyväisenä vuosia käyttänyt Iobitin Advanced System Carea.

Ainakin joskus noi Iobit tuotteet oli vähän epämääräisiä eikä niitä voinut suositella käytettäväksi.

rellupa7/9

Turhia kaikki.

korppuasema8/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Ainakin joskus noi Iobit tuotteet oli vähän epämääräisiä eikä niitä voinut suositella käytettäväksi.

Komppaan tätä. Ovat ihan tuon iobit.com-osoitteen alla aikoinaan ylläpitäneet ties mitä kaikkia sivuja joilla omia tuotteitaan mainostivat. Näihin taisi lukeutua myös sivuja ihan aikuisviihteeseen asti, niin jokainen voi määritellä ḿiten luotettavana kyseistä toimijaa pitää.

arivesa9/9

Pidän turhana haahuilla minkään perässä, jos valitsemani on toiminut vuosia ongelmitta. Vaihdan tai poistan jos ongelmia ilmenee.

Toistaiseksi ainoat ongelmani ovat johtuneet W10 päivityksistä, kun restarttien jälkeen on tullut ilmoitus:"Langattomia laitteita ei ole".

Muuttamalla BIOS-käynnistyksen "heritage" modeen, ne taas löytyikin.
Eli CCleaner ei ole ollut ongelma, Windows kyllä on. Koskaan ei voi tietää mikä ylläri on edessä seuraavassa startissa.

Ratkaisu on tietty 2 konetta, aina on toinen toiminut, kun päivittyvät eritahtiin ja -lailla. Mutta molemissa on hyvin palveleva ongelmaton CCleaner. Kandee korjata vikoja, eikä keksiä niitä tyhjästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki