AfterDawn logo

Facebook sai historiallisen sakon – Maksettavaa viiden miljardin dollarin edestä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvaltojen liittovaltion kauppakomissio FTC (Federal Trade Commission) on lätkäissyt Facebookille viiden miljardin dollarin sakon, jolla yhteisöpalvelujätti sovittelee tekemänsä vääryydet yksityisyydensuojan hoitamisen kanssa. Sakko on historian toisiksi suurin FTC:n myöntämä maksu.

Facebookin todettiin luovuttaneen luvattomasti tietoja kolmannelle osapuolelle, kohdistaneen mainoksia tietoturvaperusteisesti annetujen puhelinnumeroiden avulla sekä valehtelemallaa kasvojentunnistuksen olleen oletuksena käyttäjiltä pois päältä. Sakon maksamisen lisäksi Facebookin toimintaa rajoitetaan uusien säädösten avulla. Uusiin ehtoihin kuuluu esimerkiksi tietosuojaselvitysten laatiminen uusista tuotteista.

Selvitykset on lähetettävä Facebookin toimitusjohtajalle ja kolmannen osapuolen tarkastajalle joka kvartaali.

FTC:n edustajiston demokraattijäsenet äänestivät sopimusta vastaan, koska sitä pidettiin liian lievänä. Republikaanienemmistö äänesti kuitenkin sovinnon puolesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT