AfterDawn logo

EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ja PHP Holdingilta. Komissio on nyt antanut sinetin kaupalle, joten viimeinen este kaupan toteutumiselle on poistunut.

Yrityskaupan arvo on 1,5 miljardia euroa. Koska DNA on pörssiyhtiö, tulee Telenorin seuraavaksi tehdä julkinen ostotarjous lopuista DNA:n osakkeista.

DNA:n omistajapohjamuutoksella ei uskota olevan suuria vaikutuksia Suomen telemarkkinoihin, sillä Telenor on täällä uusi toimija eikä näin ollen konsolidoitumista pääse tapahtumaan. Telenorin tytäryhtiö Norkring yritti aiemmin laajentua Suomen TV-markkinoille, mutta suunnitelmat peruuntuivat liian tiukkojen lupaehtojen takia. Kaupan myötä Telenor saa DNA:lta kattavan VHF-antenniverkon.

1 KOMMENTTI

AkiVuo1/1

https:--//www.digita.fi/medialle/tiedotteet/digita_ostaa_dna_n_antenni-tv-verkon_maksu-tv-liiketoiminnan.5746.news

Kauppa tulisi voimaan 1.1.2020 . Mutta jääköhän varsinaiset antennit edelleen DNA:n omistukseen. Jää hiukan epäselväksi tuo uutinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT