AfterDawn logo

Facebook on saamassa peräti viiden miljardin dollarin sakot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio (FTC) on määrännyt Facebookille lähes viiden miljardin dollarin sakot käyttäjätietojen vuotamisen takia, kertoo Wall Street Journal. Sakko hyväksyttiin FTC:n kokouksessa äänin 3–2.

FTC:n rebuplikaaniedustajat olivat viiden miljardin dollarin sakot langettavan sopimuksen kannalla, kun taas demokraatit olisivat halunneet Facebookille tiukempaa valvontaa. FTC:n päätöksen tarkoista yksityiskohdista ei ole vielä tietoa, mutta sen uskotaan kiristävän vaatimuksia käyttäjien yksityisyyden suojelemisesta. Sakko on vielä hyväksyttävä vielä Yhdysvaltain oikeusministeriössä ennen kuin se lankeaa maksettavaksi.

Voimaan tullessaan sakko on suurin teknologiayhtiölle määrätty maksu Yhdysvalloissa. FTC aloitti Facebookin toiminnan tutkinnan pian sen jälkeen kun maailmalla paljon kohua herättänyt Cambridge Analytica -vuoto tuli ilmi.

1 KOMMENTTI

RingLeaderTM1/1

Tässä laskussa on varmasti joku viitenumero erhe, jos jenkki saa sakot ja se maksaa ne jenkille jenkkeinä.


"Conceptually, HTTP/TLS is very simple".


"password"


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT