AfterDawn logo

Teknologiatoimittaja Tero Lehto on kuollut

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Pitkän uran suomalaisen IT-journalismin parissa tehnyt Tero Lehto on kuollut. Lehto työskenteli viimeksi Kauppalehdellä, mutta hänet muistetaan myös Tietokone-lehden toimittajana.

41-vuotiaana kuollutta Lehtoa kuvaillaan muistokirjoituksissa ahkeraksi toimittajaksi, joka suhtautui niin teknologiaan kuin journalismiinkin hyvin intohimoisesti. Syntymävammasta kärsinyt Lehto olisi halutessaan voinut jäädä eläkkeelle, mutta hän koki mieluisammaksi tehdä rakastamaansa työtä, jonka suomat sosiaaliset kontaktit ja haasteet auttoivat pitämään elämän aktiivisena ja estivät ajatusta tylstymästä.

Uransa alkuvaiheessa mahdollisesti ennakkoluuloja osakseen saanut Lehto toivoi, että nykyään vammaiset osattaisiin ottaa paremmin työelämässä huomioon. Hänestä mahdollisuus tehdä työtä on tasa-arvokysymys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki