AfterDawn logo

MP3-aikakauden ikoni – Apple lakkauttaa iTunesin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen WWDC-kehittäjätapahtuma startataan maanantaina ja luvassa on läjäpäin uusia ohjelmistoja, ainakin macOS-, iOS- ja watchOS-käyttöjärjestelmistä on tulossa uudet versiot. Sen lisäksi Apple aikoo uudistaa sovelluksiaan.

Jo aiemmin on ennakoitu, että Apple kertoo tämän vuoden WWDC:ssä aikeistaan yhtenäistää iOS- ja macOS-sovellusten kehitystä, jolloin yhdellä koodilla voisi palvella niin Mac- ja iOS-käyttäjiä. Tämän strategian uhriksi on joutumassa Applen yksi suurimmista sovelluksista, iTunes. Bloombergin tietojen mukaan Apple aikoisi lakkauttaa iTunesin omana sovelluksena ja erottaa siitä toimintoja omiksi sovelluksiksi.

Bloombergin mukaan Apple aikoisi korvata iTunesin kolmella sovelluksella, Musicilla, TV:llä ja Podcastilla. Mediatoiston lisäksi Apple on käyttänyt iTunesia laitteiden varmuuskopiointiin, mutta erillistä varmuuskopiointisovellusta ei ole tulossa vaan toiminto sisällytetään Music-sovellukseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki