AfterDawn logo

Microsoft helpottaa tekoälyn käyttöä – Ei vaadi lainkaan ohjelmointia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tekoäly kiinnostaa ihmisiä nyt poikkeuksellisen paljon, mikä on näkynyt myös Helsingin yliopiston ilmaisen tekoälykurssin suosiossa. Koneoppimisen hyödyntäminen käytännössä vaatii kuitenkin erityisosaamista.

IT-jätit yrittävät kuitenkin tehdä tekoälyn ja koneoppimismallien käytöstä mahdollisimman yksinkertaista, jolloin niitä voidaan hyödyntää melko pienilläkin resursseilla toimivissa yrityksissä ja palveluissa. Microsoft on esimerkiksi esitellyt Azure-pilvilaskentapalveluun uuden käyttöliittymän, jonka avulla tekoälyä voidaan soveltaa omaan tietokanta-aineistoon ilman ohjelmointia.

Azuren tarjoamien koneoppimismallien käyttöön tarvitaan vain aineisto sekä tieto siitä, miten aineistoa halutaan tulkita ja millaista lopputulosta Azurelta toivotaan. Palvelulla voidaan esimerkiksi luokitella aineistoa tai luoda ennustavia malleja. Mikäli osaaminen riittää, löytyy käyttöliittymästä edistyneempiäkin valintoja, käyttäjä voi esimerkiksi säätää erilaisia Microsoftin tarjoamiin algoritmeihin vaikuttavia parametrejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki