AfterDawn logo

Google ja Facebook saivat takaisin sertifikaatit – Sovelluskehitys rampautui hetkeksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tällä viikolla TechCrunch uutisoi kuinka Facebook ja Google jakavat yhtiön ulkopuolisille käyttäjille sovelluksia tiedonkeruutarkoituksessa. Sovellusten jakamisessa hyödynnettiin Applen myöntämiä yrityssertifikaatteja, jotka mahdollistaa sovellusten asentamisen iOS-laitteisiin App Storen ulkopuolisista lähteistä. Menettely rikkoi sopimusehtoja, minkä takia Apple hylkäsi yrityksille annetut sertifikaatit.

Facebookin ja Googlen sisällä tilanne johti kaaokseen, sillä yrityssertifikattien avulla yhtiöiden sisäiset kehitystiimit voivat testata kehitteillä olevia sovellusversioita. Kun yrityssertifikaatti hyllytettiin, eivät testisovelluksetkaan enää toimineet joten sovelluskehitys jumiutui pahemman kerran rangaistuksen ajaksi. Nyt Apple on kuitenkin palauttanut yhtiöiden sertifikaatit, joten tilanne alkaa normalisoitua.

Googlen Screenwise Meter- ja Facebookin Research-sovellukset oli suunniteltu laajamitaiseen tiedonkeruuseen. Yritykset houkuttelivat käyttäjiä asentamaan sovellukset iPhoneihin tarjoamalla lahjakortteja tai muita rahallisia etuja. Sovellusten jakelu perustui yrityssertifikaattiin, jota ei saa kuitenkaan hyödyntää kuin yrityksen sisäiseen käyttöön tarkoitetuissa ohjelmistoissa.

1 KOMMENTTI

Legitti1/1

Eli aivan yhtä tyhjän kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT