AfterDawn logo

Samsung käynnistää valtavan investointiohjelman – Jaossa 139 miljardia euroa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung on kertonut käynnistävänsä investointiohjelman, jossa etsitään 180 biljoonalle wonille eli noin 139 miljardille eurolle hyviä sijoituskohteita. Summasta noin 19 miljardia euroa tullaan käyttämään tekoälyn, 5G-teknologian ja uuden sukupolven autojen kehitykseen.

Suurin osa investoitavasta rahasta kohdistuu Samsungin kotimaahan, jonne on luvassa tuhansia uusia työpaikkoja tulevien vuosien aikana. Yhtiö aikoo investoida myös ulkomaille, esimerkiksi tekoälytutkimuskeskuksiin Britanniassa, Venäjällä, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa avautuu noin tuhat uutta tutkijan paikkaa. Kaikkiaan sijoitusten myötä syntyy noin 40 000 uutta työpaikkaa.

Samsung aikoo myös kehittää puolijohdetuotantoaan pysyäkseen kilpailukykyisenä. Viivanleveyksien pienentyessä, tuotantotekniikka monimutkaistuu ja sitä kautta laitoksiin sijoitettavan rahamäärän tarve kasvaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT