AfterDawn logo

Apple TV päivittyy – Saa vihdoin Dolby Atmos -tuen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

iOS 12 -mobiilikäyttöjärjestelmän ja watchOS 5:n lisäksi Apple päivitti tänään WWDC:n avajaisissa Apple TV:n kuulumisia. Tärkeimmät uutiset liittyvät medialaitteen äänentoistoon.

Viime syksynä Apple paljasti 4K:ta ja HDR:ää tukevan Apple TV:n, mutta tasokkaasta äänetoistosta nauttivien pettymykseksi se ei kuitenkaan tukenut Dolby Atmos -tilaääniteknologiaa. Tämä epäkohta korjaantuu uuden tvOS:n myötä Apple TV 4K saa tuen Atmos-äänentoistolle. iTunesin kautta ostetut sisällöt on mahdollista päivittää ilmaiseksi Dolby Atmos -versiollisiin, kunhan sellainen on saatavilla.

Kansainvälisesti iso uutinen oli myös sopimukset kanavayhtiöiden kanssa. Apple TV:n kautta sisältöä esittää jo yli 100 televisiokanavaa ja yhdysvalloissa kaapelitelevisio-operaattorit alkavat hiljalleen tukea medialaitetta. Esimerkiksi Charter Spectrumin tilaajat pääsevät Apple TV:n kautta käsiksi tilaamiinsa sisältöihin ilman erillisiä kirjastoja uuden tvOS-päivityksen myötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki