AfterDawn logo

Televisiolähetykset katkeavat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa – DNA tekee mastotöitä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

DNA on ilmoittanut tekevänsä mastotöitä huomenna (7. helmikuuta) kello 9 - 17 välisenä aikana Nousiaisten ja Eurajoen lähetysasemilla, jolloin yhtiön VHF-verkossa on lähetyskatko Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella.

Lähettimet joudutaan sulkemaan töiden ajaksi, minkä takia lähetyksetkin asemilta estyvät hetkellisesti. Nousiaisten lähetin palvelee Turun talousalueen pohjoisia osia, ja Eurajoen lähettimen näkyvyysalue kattaa Rauman ja Nakkilan välisen alueen.

DNA käytännössä korottaa molempien lähetysasemien mastoja, jolloin DNA:n VHF-verkon kanavien näkyvyysalue laajenee Turun ja Rauman seudulla, ja esimerkiksi korkeiden mäkien aiheuttamia katvealueita saadaan karsittua. Lisäksi Nousiaisten aseman lähetyssignaali optimoidaan suuntaamalla lähetysantennit uudelleen.

VHF-verkon teräväpiirtokanavien vastaanotto edellyttää DNA:n lähetinasemaan suunnattua VHF-antennia sekä antenniverkon HD-vastaanottoon tarkoitettua vastaanotinta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki