AfterDawn logo

Lisää ilmaisia HD-kanavia – DNA aloitti lähetykset

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

DNA on tänään lisännyt MTV:n Sub- ja AVA-kanavat HD-laatuisena kaapeliverkkoonsa. Samassa yhteydessä myös MTV3-kanavan HD-versio siirtyi DNA:n kaapeliverkossa vapaaseen katseluun. Kaikki kolme HD-kanavaa ovat tästä lähtien seurattavissa ilman TV-korttia.

Kaikki kolme edellä mainittua maksutonta kanavaa ovat katsottavissa kaikissa DNA:n kaapeliverkkotalouksissa teräväpiirtolähetyksenä ilman salausta tästä päivästä lähtien. HD-laatuisena lähetettävät Sub ja AVA ovat DNA:n kaapeliverkossa kokonaan uusia teräväpiirtokanavia. MTV3 on ollut seurattavissa DNA:n kaapeliverkossa HD-laatuisena jo ennestään, mutta sen katselu on aiemmin edellyttänyt TV-korttia.

MTV3 HD:n kanavanumero on 23, Sub HD löytyy kanavapaikalta 26 ja AVA HD on paikalla 33. Kanavien katselu edellyttää Cable Ready HD -yhteensopivaa vastaanottimen.

Antenniverkossa MTV3 HD -kanavan katselu edellyttää vielä toistaiseksi TV-korttia. DNA:n kaapeliverkon TV-kortilla säilyvät edelleen Nelonen HD, FOX HD ja National Geographic HD -kanavat. DNA:n kaapeliverkon tarjonnassa on kaikkiaan jo yli 50 HD-kanavaa.

10 KOMMENTTIA

terve11/10

Ja koskahan samat antenniverkkoon...

Zeitsei2/10

Ja Nelonen HD on edelleen maksukortin takana, vaikka esim. Elisalla ko. kanava on näkynyt jo vuosikaudet.
"Suomi, digitelevision edelläkävijämaa". Hah.

Ozss3/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti terve1:

Ja koskahan samat antenniverkkoon...

2020

Sakarias4/10

Nelosen HD on täällä vielä kortin takana kaapelissa. Katson TV:tä TV-kortilla (PC) ja siihen korttia on hankala parittaa. Antenniverkossa HD kuva voi kadota. Yle ei vissiin kauaa maksa Digitalle sd ja hd kanavista. Minusta YLE teki väärin kun myi verkkonsa. Kyllä Suomessa yksi verkko pitäisi olla valtion hallinnassa.

user_org (vahvistamaton)5/10

undefined

Lainaus:

Antenniverkossa HD kuva voi kadota.


Jotain vikaa virttimessä tai muissa vastaanotto oloissa.

Lainaus:

Yle ei vissiin kauaa maksa Digitalle sd ja hd kanavista.

HDsta YLE alkaa todennökisesti maksamaan Digitalle vasta 2020 nurkilla, ja maksaa SD kanavista siihen asti kun kokonaan siirtyvät HDlle (todennäköisesti 2020 q1 asti, eli sen HD siitymäsuunnitelman mukaan)

Lainaus:

Minusta YLE teki väärin kun myi verkkonsa. Kyllä Suomessa yksi verkko pitäisi olla valtion hallinnassa.


Kannattaa pitää nuo ajatukset erillään.

Sakarias6/10

Muistin hieman väärin.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...kotitalouksilta

Kaikki eivät näe HD-kuvaa antennilla.

user_org (vahvistamaton)7/10

undefined

Lainaus:

Muistin hieman väärin.
<<linkki<<<


Linkki vei vanhaan uutiseen ja ei ole tätäpäivää, nippujen, aika kanavien osalta. Ylen HD kanavia ei ole Digitan verkossa jaossa, Nelonen HD löytyy B nipusta .

Lainaus:

Kaikki eivät näe HD-kuvaa antennilla.


Totta, ei näe, vaatii yhteensopivan vastaanottimen (MTV3 HD lisäksi kortin + muut), lisäksi pitää olle nakyyvyys alueella ja sopivat vastaanotto olosuhteet/välineet.
Esim Nelonen HD lähettimet, taajuus (UHF) ja peittoalue eri kuin Ylen HD kanavilla (VHF).

Sakarias8/10

Lainaus:

Totta, ei näe, vaatii yhteensopivan vastaanottimen (MTV3 HD lisäksi kortin + muut), lisäksi pitää olle nakyyvyys alueella ja sopivat vastaanotto olosuhteet/välineet.
Esim Nelonen HD lähettimet, taajuus (UHF) ja peittoalue eri kuin Ylen HD kanavilla (VHF).


Digita lähettää UHF-alueella (kanavat 21 - 48). Perin yhden mökin ja täytyy sinne joku antenni hommata kesällä. Areena kyllä itselle riittäisi pitkälle. Jos ei HD kuvaa saa on se heikkoa.

user_org (vahvistamaton)9/10

undefined

Lainaus:

Digita lähettää UHF-alueella (kanavat 21 - 48). Perin yhden mökin ja täytyy sinne joku antenni hommata kesällä. Areena kyllä itselle riittäisi pitkälle. Jos ei HD kuvaa saa on se heikkoa.


Jos YLE HD kaipailet, niin sitä lähetetään VHF alueella, katso DNA sivuilta suuntaa-antavaa peittoaluetta. Jos sen lisäksi haluat katsoa SD ja muita vapaitakanavia niin katso myös Digitan sivuilta tilane, jos Nelonen HD kiinnostaa, niin katso lähettimet mistä se tulee (UHF aluetta varten tarvit UHF antennin). Paikalliseen antenniyritykseen kannattaa olla yhteydessä. Yhden rasian systeemi ei tarvitse aktiivilaitteita, eli ei ongelma vaikka ei olisi sähköliittymää.

Yle Areenaa varten tarvitset toimivannetin, jos ei riittävän suorituskykyistä kiinteää saatavilla niin jokin langatonlaajakaista, jos ei hiljaiseen aikaan toimi, niin ei näytä hyvältä lomasesonkia miettien (ilman operaattorin investointeja), jos nyt toimii, niin epävarmaa miten loma-aikaan.

Sakarias10/10

Kiitos hyvistä vinkeistä. Vilkaisin vain Digitan sivuja ja siellä mainittiin vain tuo UHF alue. DNA:n sivujen perusteella masto kohtuullisen lähellä. Jos mokulan kaista ei riitä aina sen ohjelman voi ladata Areenasta ja katsoa levyltä. Ei ihan laillista ja välillä yle-dl ei toimi kun Yle muuttaa systemiään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT