AfterDawn logo

Windows 10:n Anniversary-päivitys teki miljoonista web-kameroista käyttökelvottomia

Sami Koivunen Sami Koivunen
5 kommenttia

Elokuun alussa julkaistu Windows 10:n vuosipäivitys on tehnyt miljoonista USB-liitäntään kytkettävistä web-kameroista käyttökelvottomia.

Käytännössä ongelma voi näkyä esimerkiksi kuvan jäätymisenä Skypen videopuheluissa. Thurrot.com kertoo ongelman johtuvan todennäköisesti siitä, että Windows 10 tukee Anniversary-päivityksen myötä USB-web-kameroissa ainoastaan YUY2-videonpakkausstandardia ja on lopettanut tuen MJPEG- ja H.264-videonpakkausstandardeille.

Ongelma on osoittautunut Microsoftille varsin kiusalliseksi, sillä sitä esiintyy mm. Logitechin suosituimmissa web-kameroissa. Tuskaa lisää se, että Anniversary-päivitystä voi katua vain kymmenen päivää ja korjaus kameraongelmaan on luvassa aikaisintaan ensi kuussa.


Thurrot.comille kirjoittava Rafael Rivera on julkaissut ongelmaan ratkaisun, joka vaatii muutoksien tekemistä Windowsin rekisteriin. Korjausta voikin suositella vain kokeneille käyttäjille.

5 KOMMENTTIA

mcmopo1/5

Lisäksi kyseinen päivitys rikkoi kaikkien xboxone ohjaimien toiminnan. Oculus riftin foorumit täyttyi aika äkkiä aiheesta kun kyseinen ohjain sattuu olemaan laitteen virallinen ohjain toistaiseksi.

muppis2/5

Jokainen isompi Windows 10:n päivitys on minulla rikkonut jonkun ajurin. Pääasiassa Xbox 360:n langattoman ohjaimen, mutta myös näytönohjaimen (AMD 280X) on mennyt välillä. Anniversary ei todellakaan ollut poikkeus, vaan oikeastaan piste i:n päälle. Logitechin kameraa en ole edes uskaltanut kokeilla.

Ottaa ottaan tuollainen, että pitää päivitysten jälkeen alkaa säätämään taas aivan kuin olisi pistänyt uuden asennuksen.

raiku923/5

Mulla päivityksen jälkeen kone satunniasesti jumittuu, tämä alkoi tietty sen 10 päivän jälkeen, joten en voi enää palata takaisin...

ekivan4/5

Ostin 1,5 kk sitten uuden koneen ja päivityksen jälkeen ethernet ei toimi onneksi oli langaton nappula kotona että pääsi nettiin.Soitin Microsoftille ja vastaus oli päivitä ajurit mutta kun ei ole uusia ajureita.

heidiwenger5/5

Originally posted by ekivan:

Ostin 1,5 kk sitten uuden koneen ja päivityksen jälkeen ethernet ei toimi onneksi oli langaton nappula kotona että pääsi nettiin.Soitin Microsoftille ja vastaus oli päivitä ajurit mutta kun ei ole uusia ajureita.

Juuri näin Microsoft toimii. Valehtelee ja manipuloi käyttäjää. Jos palaat asiaan, et tule saamaan vastausta.

Kannattaa oikeasti alkaa harkitsemaan sitä Linux-käyttöä, nyt kun esim. Ubuntu on jo aivan samalla viivalla ja useissa asioissa helpompikin kuin Spydows.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki