AfterDawn logo

Kansa raivostui Windows 10 -päivityksestä – Microsoft yrittää paikata tilannetta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Microsoft on saanut lähiaikoina osakseen paljon huonoa PR:ää tungettelevan Windows 10 -päivityksen takia. Nyt yhtiö yrittää paikata tilannetta, mutta korjaukset eivät välttämättä riitä kaikille.

Ohjelmistojätti kertoo ilmoittavansa jatkossa Windows 10 -päivityksen asentumisen alkamisesta ajoissa uuden pop up -ilmoituksen muodossa. Ilmoituksen tarkoituksena on "varoittaa" tulevasta isosta päivitysasennuksesta, mutta sen kautta on mahdollista myös lykätä asennuksen ajankohtaa myöhemmäksi.

Käyttäjän parempi informointi on hyvä asia, mutta uutta ilmoitusta on ehditty myös kritisoidakin: päivitys asentuu edelleen koneelle mikäli ilmoituksen ohittaa painamalla X-painiketta. Microsoft siis tulkitsee ilmoituksen ohittamisen "hyväksymiseksi". Ikkunan kautta voi kuitenkin ajastaa päivityksen uudelleen, mutta kaikki eivät välttämättä huomaa tai ymmärrä käyttää sitä.


Microsoftin päivitysstrategiaa on kritisoitu paljon ja yhtiön on sanottu siirtävän käyttäjiä väkisin Windows 10:n pariin. Yhtiö on kertonut tavoitteekseen saada Windows 10:lle seuraavan parin vuoden aikana miljardi käyttäjää.

5 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/5

Rikosilmoitusta vaan kehiin.

Syyte : Luvaton tietovälineeseen tunkeutuminen. Ja siitähän nimenomaan on kyse.

Windows 10:ssä täytyy olla jotain hämminkiä, koska sitä kerran ilmaiseksi jaetaan ja suorastaan tyrkytetään.

Jos tuote olisi oikeasti hyvä ja nimenomaan käyttäjän kannalta hyödyllinen, ei sitä tuolla tavoin väkisin tuputettaisi.

gemini19682/5

Originally posted by guy_fawkes:

Rikosilmoitusta vaan kehiin.

Syyte : Luvaton tietovälineeseen tunkeutuminen. Ja siitähän nimenomaan on kyse.

Windows 10:ssä täytyy olla jotain hämminkiä, koska sitä kerran ilmaiseksi jaetaan ja suorastaan tyrkytetään.

Jos tuote olisi oikeasti hyvä ja nimenomaan käyttäjän kannalta hyödyllinen, ei sitä tuolla tavoin väkisin tuputettaisi.

Senkin "foliopipo", pitäisit vaan tuollaiset "salaliittoteoriasi" omana tietonasi. Kyllä se on ihan hyvä käyttis, nyt vaan Microsoftin strategia on tarjota/tyrkyttää sitä ilmaiseksi. Ei käyttiksessä mitään vikaa ole vaan tavassa sitä tyrkyttää pakko asennusten kautta. Tuo pakko asennus on helppo torjua kun vain poistaa rastin kohdasta "Anna suositellut päivitykset samalla tavalla kuin tärkeät päivitykset". Itse suosittelen Win 10:iä uusiin koneisiin mutten vanhempiin koska vanhemmissa koneissa voi tulla ongelmia ja ylimääräistä työtä koska useat vanhemmat ohjelmat eivät toimi Win 10:issä ja ne pitäisi päivittää. Sama pätee myös laiteajureihin. Mutta eiväthän "tavis-käyttäjät näistä mitään tiedä.

guy_fawkes3/5

Käyttöjärjestelmän tarkoitus on olla käyttöjärjestelmä. Päivitykset ovat ennenkin olleet riesa ja tämä johtuu osittain siitä, että Windows ei oikeasti ole moniajojärjestelmä.

Aidossa moniajossa taustalla toimivat päivitykset eivät näy käyttäjälle oikeastaan millään tavalla.

Windowsissa on moniajotuki sovelluksille mutta se on eri asia kuin mainostettu moniajo. Valitettavasti Microsoft on jo vuosia valehdellut tästä asiasta, jos he eivät voi myöntää ilmaisen linuxin tekevän tämänkin asian käytännössä oikein.

Tiedän, että linux käyttäjät puhuvat tästä asialle kuuroille korville.

On kaiken lisäksi väärin, jos disabloin päivityksistä Windows 10 asennuksen, se ilmestyy silloin tällöin uudestaan. Tässä suhteessa windows käyttöjärjestelmä ei toimi siten kuin kuuluisi joten Microsoftia voidaan syyttää uuden käyttiksen pakkodiilistä.

perhana4/5

Originally posted by guy_fawkes:

Windows 10:ssä täytyy olla jotain hämminkiä, koska sitä kerran ilmaiseksi jaetaan ja suorastaan tyrkytetään.

Tarkoitat ilmeisesti sanoa että koska mielestäsi Linux-versioita tyrkytetään ilmaiseksi juuri siksi että niissä on kaikenlaista hämminkiä, niin sama pätee sitten tähän Windows 10:iin?
Linuxin tapauksessahan on kyse juuri siitä, eli sitä täytyy tyrkyttää ilmaiseksi että sen joku huolisi, mutta tuo Windows 10 nyt ei kuitenkaan ole ihan niin, se on päivitys eikä sitä ole tarkoitus saada ilmaiseksi ellei ennestään omista joko Windows 7 tai 8 lisenssiä.

H4X0R-X5/5

Originally posted by guy_fawkes:


On kaiken lisäksi väärin, jos disabloin päivityksistä Windows 10 asennuksen, se ilmestyy silloin tällöin uudestaan. Tässä suhteessa windows käyttöjärjestelmä ei toimi siten kuin kuuluisi joten Microsoftia voidaan syyttää uuden käyttiksen pakkodiilistä.


Poista päivitys: KB3035583, käynnistä uudelleen, tarkista päivitykset, valitse päivitys: KB3035583, klikkaa oikealla ja valitse piilota päivitys. Itselle ei ole tuon jälkeen tullut enää takaisin yhteenkään koneeseen.

Päivitys pitää vain estää oikein, eikä minkään foorumilla pätevän teinin ohjeilla: "Muuta gwx.exe sovelluksen nimeä." :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT