AfterDawn logo

Samsung julkisti kaikessa hiljaisuudessa uuden tabletin

Matti Robinson Matti Robinson

Galaxy S7 ja sen edge-sisarmalli ovat olleet koko teknologiamaailman keskipisteenä viimeiset pari viikkoa. Nyt sen kummemmin meluamatta ja huomiota kenties itseltä varastamatta Samsung on esitellyt uuden Galaxy-tabletin.

Samsungin uusin laite kantaa nimeä Galaxy Tab A 7.0 (2016). Kyseessä on siis Galaxy Tab A:n uusi malli, jonka erottaa paitsi sen seitsentuumaisesta näytöstä (ja siitä viittavasta lisänimestä), niin myös vuosimallin ilmestymisestä nimen perään.

Ei ole kovinkaan erikoista, että Samsung ei ole pitänyt kovasti melua laitteesta, sillä se on kokonaisuudessaan melko mitäänsanomaton pikkutabletti. Seitsemän tuuman ja 1280x800-resoluution kosketusnäytön kaverina on neliytiminen suoritin ja puolitoista gigatavua RAM-muistia. Vaatimattoman kahdeksan gigatavun tallennustilan saa kasvatettua microSD-muistikortilla ja kamerat laitteessa ovat viisi ja kaksi megapikselisiä.

Laitteesta löytyy kaupan hyllylyä ostettaessa Android 5.1 Lollipop ja akkukestosta huolehtii 4000 milliampeeritunnin akku. Tab A 7.0:lla on painoa vain 283 grammaa ja paksuutta 8,7 millimetriä.


Seitsentuumaista Tab A:ta ei löydy vielä Samsung Suomen sivustolta, mutta saksalaismyyjän mukaan laitteella on hintaa 169 euroa. Laite löytyy jo Samsungin saksankieliseltä sivustolta, mutta virallista tietoa hinnasta tai saatavuudesta ei vielä ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT