AfterDawn logo

Kaikki eivät saakaan Windows 10:tä tässä kuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Microsoft on kertonut tarkemmin millä tavalla se tulee käytännössä toteuttamaan Windows 10:n päivitysrumban 29. heinäkuuta lähtien.

Kuten ehkä oli odotettavissakin, niin Windows 10 ei tule samalla sekunnilla kaikkien halukkaiden ulottuville, vaan käyttöjärjestelmän jakelu toteutetaan porrastetusti. Ensimmäisenä uuteen käyttöjärjestelmään kyntensä pääsevät iskemään vapaaehtoiset Windows Insider -testaajat ja sen jälkeen Microsoft laajentaa jakelua päivittäin tavallisille käyttäjille.

On siis hyvinkin mahdollista, että joudut odottamaan viikon tai pari ennen kuin pääset päivittämään Windows 7:stä tai Windows 8:sta "kymppiin".

Porrastetun jakelun ajatuksena on se, että Microsoft haluaa tarkkailla päivitysten sujuvuutta ja antaa hieman hengitystilaa odottamattomien ongelmien korjaukseen. Microsoft on tehnyt mittavia leikkauksia käyttöjärjestelmäyksikkönsä laadunvalvontaan ja testaukseen (osana vuosi sitten ilmoitettuja irtisanomisia), mikä saattaa osaltaan selittää Microsoftin aktiivista julkista testaamista.


Microsoft kertoi aikaisemmin, että Windows Insider -testaajat saavat käyttää Windows 10:tä ilmaiseksi kunhan he suostuvat päivittämään ajoittain käyttöjärjestelmää uusiin testiversioihin.

6 KOMMENTTIA

daim0n1/6

Onko Microsoft vieläkään ilmoittanut mikä on Windowsin hinnoittelupolitiikka tulevaisuudessa? Epäilyttää päivittäminen kun ei tiedä pitääkö jatkossa esim joka päivityspaketista maksaa erikseen.

power_age2/6

Originally posted by daim0n:

Onko Microsoft vieläkään ilmoittanut mikä on Windowsin hinnoittelupolitiikka tulevaisuudessa? Epäilyttää päivittäminen kun ei tiedä pitääkö jatkossa esim joka päivityspaketista maksaa erikseen.

Hyvä huomio ennen kun päivittää tuohon 10.iin jos päivittää kannattaa todella odottaa että nuo asiat on selvillä, alkaa vaikuttamaan että tällä tietotekniikalla nyt kun päästy tähän vaiheeseen on yhdellä jos toisella taholla, se keltaisella kaarella suoraan silmille päästely ilman mitään omantunnon tuskia nyt kun tästä tieti .askasta saatiin niin .aatana tärkeä tekele tänne yhteiskuntaan ja lähes kaikki juoksee sen perässä.

Tämän toimivuuskin on välillä niin ja näin, että oikein .ituttaa tämä .aatanan meno joka paikassa, paras lääke tähän kaikkeen .askaan olisi rasvattu köysi tms., mitäs siihen Herrat sanovat kun alkaa raatoja löytymään, ei kai ne mitään kun kaikki kalman hajuinen jää valtiolle, päästiin taas turhista tyhjistä .usipäistä eroon veromarkat säästyy, voidaan taas nostella ja jakaa palkkioita jne.

v1gor3/6

Originally posted by power_age:

Originally posted by daim0n:

Onko Microsoft vieläkään ilmoittanut mikä on Windowsin hinnoittelupolitiikka tulevaisuudessa? Epäilyttää päivittäminen kun ei tiedä pitääkö jatkossa esim joka päivityspaketista maksaa erikseen.

Hyvä huomio ennen kun päivittää tuohon 10.iin jos päivittää kannattaa todella odottaa että nuo asiat on selvillä, alkaa vaikuttamaan että tällä tietotekniikalla nyt kun päästy tähän vaiheeseen on yhdellä jos toisella taholla, se keltaisella kaarella suoraan silmille päästely ilman mitään omantunnon tuskia nyt kun tästä tieti .askasta saatiin niin .aatana tärkeä tekele tänne yhteiskuntaan ja lähes kaikki juoksee sen perässä.

Tämän toimivuuskin on välillä niin ja näin, että oikein .ituttaa tämä .aatanan meno joka paikassa, paras lääke tähän kaikkeen .askaan olisi rasvattu köysi tms., mitäs siihen Herrat sanovat kun alkaa raatoja löytymään, ei kai ne mitään kun kaikki kalman hajuinen jää valtiolle, päästiin taas turhista tyhjistä .usipäistä eroon veromarkat säästyy, voidaan taas nostella ja jakaa palkkioita jne.

Eivät sano mitään, eivätkä varsinkaan tunne mitään. Siitä voit olla varma.

Uutisesta; eivät saa vai? No, voisipa tähän saumaan sitten koittaa tuota paljon puhuttua Ubuntu Linuxia, muutkin.

power_age4/6

Originally posted by v1gor:

Eivät sano mitään, eivätkä varsinkaan tunne mitään. Siitä voit olla varma.Sehän on sanomattakin selvää tuo vastauksesi "Eivät sano mitään, eivätkä varsinkaan tunne mitään" sen jo osasin arvatakin kun tätä kokonaisvaltaista menoa katselee joka on ollut valloillaan runsaat 10 vuotta valloillaan, heitä ei kiinnosta muuta kun miten saada kaikki itselleen, ja urkinta.

Ehkä ovat panneet muutaman taalan per Herra likoon kuka vetää kuinkakin suuren korren niin että kaikista saadaan heidän orjia, siinä on vain yksi mutta kohdallani, mieluummin annan ..... kun olen täällä läävässä ja katselen kuinka heidän vedonlyöntinsä ja hyvinvointinsa etenee muiden kustannuksella, nyt jo alkaa riittävästi ikävuosia kun katsellut tätä koko pelleilyä Kreikka mukaan luettuna sekä hallitukset, vallat ja niiden touhut, ehkä viisainta olisi tehdä jotain todella ........ sen verran .ituttaa tämä touhu.

qwerty835/6

Originally posted by daim0n:

Onko Microsoft vieläkään ilmoittanut mikä on Windowsin hinnoittelupolitiikka tulevaisuudessa? Epäilyttää päivittäminen kun ei tiedä pitääkö jatkossa esim joka päivityspaketista maksaa erikseen.

Jos oikein olen käsittäny, niin ainakaan Insider käyttäjien ei tarvitse maksaa mitään. Kortin kääntöpuolena on se, että sitoutuu käyttämään "beta-päivityksiä". Eli käyttäjä siis myös pysyy Insider-ohjelmassa. Veikkaisin että monia Insider-käyttäjiä tuo ei juurikaan haittaa.

daim0n6/6

Originally posted by qwerty83:

Originally posted by daim0n:

Onko Microsoft vieläkään ilmoittanut mikä on Windowsin hinnoittelupolitiikka tulevaisuudessa? Epäilyttää päivittäminen kun ei tiedä pitääkö jatkossa esim joka päivityspaketista maksaa erikseen.

Jos oikein olen käsittäny, niin ainakaan Insider käyttäjien ei tarvitse maksaa mitään. Kortin kääntöpuolena on se, että sitoutuu käyttämään "beta-päivityksiä". Eli käyttäjä siis myös pysyy Insider-ohjelmassa. Veikkaisin että monia Insider-käyttäjiä tuo ei juurikaan haittaa.

Vähän veikkaan, että on liian optimistinen käsite. Saattaa tosin olla, että pitävät jonkinkokoisen betaryhmän, mutta ei näin laajaa "Insider" joukkiota, johon periaatteessa kuka vain voi osallistua ja jotka saisivat kaiken ilmaiseksi.

Joka tapauksessa tuo on vielä täyttä spekulaatiota, eikä vastaa itse kysymykseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT