AfterDawn logo

Huhu: Microsoft käy kauppaa AMD:stä?

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

KitGurun nimettömien lähteiden mukaan Microsoft on lähestynyt muun muassa näytönohjaimistaan tunnettua AMD:tä ostotarjouksen merkeissä.

Microsoft on sivuston mukaan ollut AMD:hen yhteydessä pari kuukautta sitten, mutta tuloksesta tai yhteydenoton tarkemmasta sisällöstä ei ole tietoa. Kumpikaan yhtiö ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Kauppaa pidettäisiin osaltaan sekä Microsoftille järkeävänä että hieman outona. Toisaalta Microsoft säästäisi kauppahinnan suhteellisen nopeasti takaisin pelkillä Xboxeilla: On arveltu, että Microsoft maksaa AMD:lle noin sata dollaria per konsoli (sen sisältämien AMD:n piirien vuoksi), ja konsolia myydään sen elinkaaren aikana todennäköisesti kymmeniä miljoonia. Arvioiden mukaan Microsoft voisi säästää jopa miljardi dollaria vuodessa, jos se omistaisi AMD:n. Mikäli AMD vielä valmistaisi enemmän mobiililaitteisiin sopivia piirejä, olisi säästö entistä suurempi.


Outoa kaupassa olisi se, että AMD:n liiketoiminta ei periaatteessa kiinnosta Microsoftia. Rautamyynti on ollut yhtiön heikkous jatkuvasti, ja vaikka sitä kiinnostaisikin tietynlaisten suorittimien valmistus omiin laitteisiinsa, niin palvelinpuolen suorittimet ja kuluttajatason näytönohjaimet tuskin kuuluvat sen ydinliiketoimintasuunnitelmaan.

Microsoftin kassavarat ja AMD:n arvo huomioiden kauppaa voisi pitää mahdollisena. AMD on kuitenkaan tuskin valmis myymään toiminnastaan vain osaa, jos mitään, joten on odotettava jotakin lisätietoa neuvotteluista, ennen kuin kauppaa voidaan pitää todennäköisenä. Nykyisellään kyseessä on siis vain huhu.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

No tuo olisi todella outo ostos...
Ei oikein ole mitään syytä miksi Mikkisofta tähän lähtisi paitsi, jos haluavat päästä samaan asemaan kuin Apple ja tehdä itte omat prossat ja graffapiirit omalle tuotteelle... mutta miksi Mikkisofta haluaisi tehdä niin?
Ainut mitä voisi edes hämärästi kuvitella on, että Mikkisofta näkee, että AMD menee konkkaan eikä halua Intel monopolia, mutta ei tämä silti olisi järkevää millään matematiikalla...
Eli kesäankka kysessä.

Snifferr2/2

MS ja Intel ovat myös historiallisesti kimpassa. Vaikka mobiili kehitys tuota onkin vähentänyt niin silti jos MS ostaisi AMD:n olisi se melko outo kauppa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT